A 70 évvel ezelőtt Hajós Alfréd tervei alapján épült Andrássy Hotelben a hetekben fejeződtek be a felújítási munkálatok, így a szálloda belső megjelenése végre összhangba került a Bauhaus külsővel.Az Andrássy Hotel épülete Hajós Alfréd tervei alapján készült, és zsidó fiúárvaházként nyitotta meg kapuit 1937-ben. A II. világháború után a Külügyminisztérium hoteleként kezdte meg működését Centrál Hotel néven, 2001-ben pedig ötcsillagos butik hotelként nyitott meg újra.

Többször felújításra került, azonban míg a ház külső arculata hű maradt az eredeti Bauhaus stílushoz, a belső tér elvesztette a Bauhausra jellemző tipikus jegyeket: az egyszerűséget, a geometrikusságot, a letisztult vonalakat. A felújításnál fontos szempont volt, hogy a hotel külső megjelenése összhangba kerüljön a belsővel. A munkálatokat Horváth Ágnes, az AMA Creation Budapest belsőépítészének tervei alapján végezték. A tervezés és a kivitelezés alatt végig szem előtt tartották, hogy egyszerű, letisztult formákat és színeket használjanak, melyek évekig időállók, akárcsak a Bauhaus stílus.

Természetesen a mai belsőépítészeti irányzatoknak megfelelően ötvözték a Bauhaus-t a modern ízlésvilággal, így például modern, mai ízlésnek megfelelő berendezési tárgyakat használtak a tervezők. Mellőzték továbbá a Bauhausra jellemző fehér falakat és helyettük lilás és bézs színű tapétákat használtak. A sötétebb színvilágot a saját tervezésű, világos színű bútorok és lámpaernyők ellensúlyozzák, ezen kívül a Bauhaus-ra jellemző csővázas székek sem kerültek elő újra, helyüket a kényelmes fotelek vették át. Az Andrássy Hotel a „Small Luxury Hotels of the World” címmel jelzett hotelcsoport tagja, és egyben Budapest egyik első butik hotele. A Baraka étterem a hotel földszintjén található, mely kiváló konyhájával a vendégek minden igényét kielégíti. Az étterem séfje, Bíró Norbert a napokban mutatta be a Baraka új, őszi étlapját.

Andrássy Hotel:
Az Andrássy út 111-ben található ötcsillagos luxushotel, az Andrássy Hotel 1937-ben Hajós Alfréd olimpiai bajnokunk tervei alapján épült. Az eredetileg zsidó fiú-árvaháznak készült Bauhaus stílusú épület az első szálloda Budapesten, mely a „Small Luxury Hotels of the World” címmel jelzett hotelek tagja. Az Andrássy Hotelnek 63 szobája és 7 lakosztálya van, továbbá a hotelben található a Silver Room elnevezésű tárgyaló, melyet szintén Horváth Ágnes, az Ama Creation belsőépítésze tervezett 2006-ban. A hotelhez tartozik még 3 rendezvényterem, melynek a Kogart Ház ad otthont az Andrássy úton, szemben az Andrássy Hotellel. A hotel földszintjén helyezkedik el Budapest egyik legszínvonalasabb étterme, a Baraka is.

Bauhaus:
A Bauhaus a 20. század egyik legnagyobb hatású építészeti műhelye, mely 1930 és 1948 között egyértelműen meghatározta Budapest városképének alakulását. Ennek köszönhetően Bauhaus lakó és középületek sora épült Budapesten. Az irányzat egyik kiváló példája a Hajós Alfréd által tervezett Andrássy út 111-ben található épület, amely ma az ötcsillagos Andrássy Hotelnek ad otthont. Az épületet a Bauhaus elveinek megfelelően letisztult vonalakkal, funkcionalista megoldásokkal építették. A hotel fő jellemzői közé tartozik az egyszerűség, a geometrikusság, a kifinomultság, mely a most megújult belső tér megjelenésében is tükröződik. Horváth Ágnes, az AMA Creation belsőépítészének tervei alapján kialakított enteriőrök egységben állnak a ház külső jegyeivel, így a szobák az egyszerű, letisztult, időtálló stílus, a Bauhaus jellemzői szerint újították fel.

Butik hotel:
A butik hotelek elsőként a 80-as években az USA nagyvárosaiban jelentek meg. A butik hotelek olyan szállodák, amelyek egyedi, igényes és exkluzív belső terekkel rendelkeznek, és általában a nagyvárosok centrumában helyezkednek el. A stílusos enteriőröket a legújabb lakberendezési irányzatok követésével, de a hely szellemét és stílusát figyelembe véve alakítják ki. Kis méretüknek köszönhetően személyre szabott, ugyanakkor magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak vendégeiknek. Budapest egyik első butik hotelje, az Andrássy Hotel, a Bauhaus stílusának megfelelően berendezett ötcsillagos luxushotel.

MaMaison Hotels & Apartments:
Az Andrássy Hotel a MaMaison Hotels & Apartments tagja, mely az Orco Property Group márkája, ami különféle szolgáltatásokat kínál a vendégek számára. Ezen szolgáltatások kategóriájukban a legnagyobb luxust kínálják, valamint kitűnnek eredeti tervezésük és a magas színvonalú szolgáltatásuk révén. A MaMaison Hotels & Apartments ingatlanai közül az Andrássy Hotel és az Izabella Rezidencia a „Small Luxury Hotels of the World nevű”, rendkívül tekintélyes csoporthoz tartozik. www.mamaison.com