A tulajdonosok célkitűzése egy olyan hely létrehozása volt, amely alternatívát kíván nyújtani a steril, lélektelen bárok világában és az eleganciát és igényességet oly módon kívánja érvényesíteni, hogy ne csorbuljon a hely szerethetősége. A Minyon minden napszakban más funkciót kíván betölteni, ami különösen nehéz feladat elé állította a tervezőket. Nappal változatos menüt, délután szendvicseket, házi süteményeket és kávét kínálnak, míg este a hely a la carte étteremmé alakul és hajnalig koktélbárként üzemel.

A különböző funkciók többek között a tér tagolásával különülnek el. A Király utca felőli hatalmas üveg portálok mögött kényelmes, színes fotelek kaptak helyet. Ez a rész leginkább a kávézók hangulatát idézi. Középen ebédlőasztalok sorakoznak a helyiséget tagoló hatalmas, tükrökkel díszített pillérek szomszédságában. Ezt a területet egyik oldalról egy 16 méter hosszú bárpult, a másik oldalról pedig egy süppedős kanapékkal kialakított intimebb lounge szegélyezi. Az anyag és színhasználat merőben eltér az utóbbi években végtelenségig elkoptatott bézs, arany, barna kombinációktól. A klasszikus formájú fotelek és kanapék innovatív, magas kopásállóságú, izgalmas textúrájú, színes műbőr kárpitot kaptak. Az álmennyezet dinamikus struktúrája a hely nevére rímel, hiszen megannyi szögletes, színes, néhol világító kocka / minyon tarkítja.

A falakon használt homogénebb, praktikus vinil tapétát mozgalmas, kockás fa felületek törik meg, illetve néhol vörösen izzó műbőrrel borított könyöklők színezik. A dobogóval megemelt lounge részen megjelenő, textil tapétát felülről érkező surlófény teszi élettel telivé. Itt a díszpárnák a falak struktúrájával és a kanapék színével harmonizáló, fémesen csillogó huzatot kaptak. A bútorok kiválasztásánál a kényelem játszotta a fő szerepet, így a bárpultnál a fekete, bőrborítású bárszékeken vagy az asztalok mellett órákig elüldögélhetnek a vendégek és válogathatnak a hatalmas koktélválasztékból. A lounge feletti, tükröződő feszített mennyezetben színes, folyton változó színű lámpák helyezkednek el, míg a mosdókban ugyanez az anyag fehérben, felülről megvilágítva tér vissza.

A csaknem 400 négyzetméteres helyiség mindkét végében mosdók lettek kialakítva a vendégek nagyobb kényelmére. Ezeket a helyiségeket a színes, véletlenszerűen elhelyezett csempék és a hatalmas, egyszerű formájú öntött beton kézmosók teszik szerethetővé. Az esti hangulathoz zenét szolgáltató zenészek és Dj-k egy lemezjátszót imitáló pultban kapnak helyet, mely mögött ilyenkor felizzik egy „lemezborítóba” öltöztetett pincérforgót takaró led fal, így kiemelve őket a vendégek közül.

Sötétedés után a bárpult is életre kel, mert az addig visszafogott, tört fehér, strukturált kőburkolatra minden este más fény installációt vetítenek, így a hely folyamatosan megújul és mindig más arcát mutatja a betérőknek. A pult fölötti elegáns, vékony lámpák ritmusa csöppet sem zavarja, sőt kiemeli, keretezi a kifejezetten a Minyon bárnak készített, vetített képeket. Az üzemeltetők a közeli lakókra is gondoltak, hiszen az üvegablakok elé egy összecsukható hangszigetelő rendszer került, ami - ha kinyitják - az esti mulatozástól hivatott megkímélni a környékbelieket.

A Minyon a Dinamo építész csoport és a MyDesigner lakberendezőinek munkáját dicséri.