A feladat tehát konkrét volt, inspirációul gyerekkori balatoni nyaralások emlékei szolgáltak. A padló burkolat is ennek megfelelően lett kiválasztva. Az alsó szinten a jól ismert törött, mozaikszerűen összeillesztett két színű hidegburkolatot használták, míg a galérián – melyre műkő lépcső vezet – halszálkás parketta fogadja a vendégeket.

A belépők a színes, lambériával burkolt bárpulttal találják szembe magukat. A több méteres belmagasságú térbe az eredeti lámpák lettek újra belógatva, kipótolva pár retró remekkel. A pult mögötti szekrény nagyanyáink térelválasztóit idézi. A személyzet pedig fa gyöngy függönyön keresztül jut be a hátsó helyiségekbe. A bejárattól jobbra egy zenegép kapott helyet, melyből bárki kedvére válogathat.. Beljebb érve szűkül a tér, a narancssárgára festett, tapétázott plafon alatt elhaladva egy nappalit imitáló térbe jutunk, ahol őszi tájat idéző „panel poszter” gondoskodik a hangulatról. Az ablakokban elengedhetetlen csipkefüggönyök lógnak.

A falakat jól kiválasztott, barnás csíkos és kör mintás tapéták díszítik, míg néhol visszatérnek az általános iskolákból illetve kollégiumokból jól ismert mosható festékkel díszcsíkig festett felületek. Aki felkívánkozik a galériára az egy lambériával burkolt lépcsőfordulóban találja magát. Felérve Károly bácsi és Vilma néni(Frakk) életnagyságú alakja díszeleg, jelezve, hogy melyik a női illetve a férfimosdó.

A füstüveg korlátok a’ 70-es években épült társasházak erélykorlátainak mintájára készültek. Ugyanitt, a vendégek kényelme érdekében eredeti, kényelmes műbőr bútorok sorakoznak, illetve egy flipper is helyet kapott. A kihagyhatatlan tükörtapéta előtt barna fa lécek díszelegnek. A jó megfigyelők falra festett vagy kiakasztott, régi reklámokkal is találkozhatnak. A hely különlegessége még a szellemes, magazin szerű itallap. Már ezért is érdemes betérni ide… ráadásul a teraszon jó időben hatalmas az élet, az asztalokon viaszosvászon terítő virít. A portál felett pedig a felújított neon felirat hirdeti, hogy újra várja vendégeit az Ibolya eszpresszó nagyobb választékkal és lelkesebb személyzettel, mint valaha.

A Ibolya eszpresszó felújítása a Dinamo építész csoport és a MyDesigner lakberendezőinek munkáját dicséri. Tel: 0630.294.12.10