A cég biatorbágyi központjában lesz a rendezvény, ahol bárki ingyen meghallgathatja az energiahatékony építéssel és felújítással kapcsolatos előadásokat.

REHAU lakossági építtetői fórum 2010. Június 4.

Ha kérdései merültek fel az energiahatékony, energiatakarékos építéssel, felújítással kapcsolatban, most megkaphatja a válaszokat. A helyszínen élőben ismerheti meg a REHAU épületgépészeti, mélyépítési és nyílászáró rendszereit, és közvetlenül szakértőkhöz fordulhat szakmai tanácsért. Az épületekkel szembeni energiahatékonysági, környezetvédelmi és fenntarthatósági elvárások továbbra is folyamatosan növekedni fognak.

Erre felkészülve a REHAU egy kézből kínál teljesítőképes megoldásokat építéshez és felújításhoz. Az innovatív alapanyagok és rendszer-megoldások új, és egyre hatékonyabb távlatokat nyitnak az építészek, tervezők, kivitelezők és építtetők számára. Nem véletlenül dönt az építtetők csaknem fele új háza építése során felületfűtés, -hűtés beépítése mellett. Ezzel az energetikai szempontból nagyon hatékony rendszerrel jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás, így a fűtés üzemeltetési költségei is.

Ezen felül gazdaságosan hasznosítja a fosszilis energiahordozókat, így óvja a környezetet. A növekvő energiaárak és az egyre terjedő környezettudatos gondolkodás folyamatosan növelik a követelményeket a gazdaságos és energiatakarékos fűtési és hűtési megoldások számára. Egyre inkább követelménnyé válik a megújuló energiaforrásokra való átállás.

A mi szélességi fokainkon a geotermikus és a napenergia is elegendő mennyiségben áll rendelkezésünkre, hogy hatékonyan felhasználhassuk ezeket. Mindkét energiaforrás tökéletesen alkalmas arra, hogy olyan modern hőfejlesztő berendezésekkel kombináljuk, mint például egy hőszivattyú. A ház szigetelésében talán a legkritikusabb elemet a nyílászárók jelentik. A REHAU ablakok minden tekintetben ideális megoldást kínálnak, legyen szó formáról, kényelemről, jó hőszigetelésről, vagy időjárásállóságról.


Előadások:

15.00–15.30 Energiahatékony építés és felújítás – takarékossági intézkedések és hatásuk áttekintése Dr. Csoknyai Tamás PhD, okleveles épületgépész mérnök, BME

15.30–16.30 Harmonizált energetikai rendszerek a fenntartható építéshez: felületfűtés-hűtés, hőszivattyú, talajszonda, napkollektor, nyílászáró rendszerek

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott. Jelentkezési határidő 2010. május 28.