Soha nem volt még ennyire aktuális átgondolni az épített környezethez való viszonyunkat és azt, hogy melyek azok a megoldások, amelyek hosszútávon is kedvezőek és rövidtávon gyorsan megvalósíthatóak. A DOMINO mobilház az összes olyan pozitív jellemzővel bír, amely elvárható egy, a XXI. század minden építészeti és műszaki lehetőségeit kihasználó terméktől, mely mind az üzemeltetése, mind a gyártása során megfelel a fenntartható építés elveinek a kiemelkedő esztétikai színvonal mellett. A megrendelést követően, legkésőbb 6-7 hét múlva a helyszínre szállítják, ahol a mobilház pár óra alatt beüzemelhető és használatba vehető.

Előnyök
A Domino Mobilház moduláris, igény szerinti belső alaprajzi elrendezéssel is megvalósítható, könnyű acél-szerkezetes építési eljárással készülő épület. A rendszer lényege, hogy az épület statikai vázszerkezete statikailag méretezett acél zártszelvényből készül, a falazat pedig egyedileg gyártott szendvicspanel. A DOMINO Mobilházat számos olyan tulajdonság jellemzi, amely eddig csak a kőházakkal vagy egyéb, végleges telephelyű házakkal kapcsolatban volt természetes.

A Dominó Mobilházak egymással összeépíthetőek, így 60, vagy akár 90 négyzetméteres épületek is kialakíthatók belőlük. Moduláris, variálható, egyéni igények szerint alakítható. Üzenete a kreativitás, az innovativitás, kiemelkedő minőségű anyagokból készült, időtálló épület. A zöldtető rendszere alternatív klímaként funkcionál és további különleges „zöld” gépészeti megoldások könnyen alkalmazhatóak. Elmozdítható, bármikor áttelepíthető más helyszínre. Kedvező ár-érték arányú, könnyen és gyorsan juthat az ember otthonhoz, nyaralóhoz. Megváltoztatja a „röghöz kötött” felfogást, a megrendeléstől számított 6 héten belül átvehető. Hőszigetelése a 38 cm-es téglafalnál 50%-kal jobb, ezért rendkívül energiatakarékos. Nem engedélyköteles, nem kell építményadót fizetni.

Tulajdonságok
A mobilház négy keréken álló önjáró tüzihorganyzott acél alvázszerkezeten áll. Az épület külső térelhatárolása kívül horganyzott acéllemez fegyverzetű szendvicspanel, belül bútorlap. Zöldtető rendszer, az épület gépészeti szerelése a falakba rejtett. A villanyszerelés dupla szigetelésű kábelekkel történik. A világítás rendkívül energiatakarékos ledes rendszerű. Mobilházaink fűtése árammal működő, mennyezetbe épített infra fűtőpanelekkel történik. Választható a házhoz GIRA intelligens házrendszer, amely egy homeserver segítségével wifin vagy interneten keresztül elérhető egy iPhone-ról vagy laptopról, s azon keresztül vezérelhető a ház fűtése, függönyei, világítása. Szintén a ház elektromos felszereltségéhez tartozik a BOSE hangszórendszer, amelyből különböző típusok választékát nyújtjuk. A nyílászáróink borovi fenyő tokszerkezetből és kettős hőszigetelő üvegezéssel készülnek. Az épület hőszigetelése rendkívül jó hatásfokú kemény PUR hab.

Zöldtető
A lapostetőre tervezett extenzív zöldtető nemcsak esztétikai élményt nyújt, de komoly épületfizikai, nem utolsósorban ökonómiai és ökológiai előnyökkel jár a telepítése. A tető víz- és hőszigetelési rétegsorrendjére nézve a DOMINO mobilház esetében – szerkezeti és anyaghasználati okokból – "egyenes rétegrendről" beszélünk, tehát a kivitelezés során a hőszigetelés elkészítése megelőzi a tető vízszigetelését. Esetünkben tehát az extenzív zöldtető rétege a vízszigetelés leterhelésének és az UV védelemnek a szerepét is betölti.

Kiknek ajánljuk?
A DOMINO Mobilház kiválóan alkalmas fiataloknak első lakásként, vagy olyan pároknak, akiknél a gyermekek már felnőttek és ki szeretnének költözni a városból egy kellemes lakókörnyezetbe. A mobilházakra nem kell építési engedély, ezért külterületen is lehet lakás céljára használni. A DOMINO Mobilházak alkalmasak kempingbe apartman háznak, egész éves használat mellett is, hiszen a téglaházaknál 50%-kal jobb szigeteléssel rendelkeznek.

Szállítás - Telepítés
Az előzetes területfelmérést követően teherautóval szállítjuk a helyszínre.A DOMINO Mobilház még több ház egymásba sorolása esetén is továbbszállítható. A telepítéshez nem kell alapozás, csak a teherhordó alváz néhány pontja alá kell betonelemeket fektetni a vízszintes beállítás érdekében, valamint a megsüllyedés megakadályozása érdekében. A kerekeinél fel kell bakolni, hogy azok gumiabroncsait ne nyomja a teher, és a négy sarkán levő tartólábakat is le kell ereszteni a megtámasztásához. E magasságkülönbségből adódóan célszerű lépcsőt vagy egy teraszt építeni elé. Beállítása után rá kell csatlakoztatni a vezetékes vízre, csatornára, elektromos hálózatra. A házak karbantartási igénye minimális.

A DOMINO Mobilház használatbavételének folyamata
A megrendelést követően, legkésőbb 6 hét múlva a helyszínre szállítjuk, ahol a mobilház pár óra alatt beüzemelhető, és még aznap használatba vehető. A telepítéshez víz- és áramcsatlakozásra van szükség, valamint a szennyvízcsonk bekötésére. Igény esetén aggregáttal, víztartállyal, valamint napkollektorral és napelemekkel is fel tudjuk szerelni, így közmű nélküli telken is használható.

Rendelési információk és weboldal:

Domino mobilház lakberinfo.hu

Csige Győző
értékesítő
t. +36.30.555.6415

Andó Gergely
projektigazgató
t. +36.30.385.9906

email: info@dominohaz.eu

www.dominohaz.eu