Elhelyezkedés: Budapest szívében, belváros, Október 6. utca, banknegyed, éttermekkel, különféle vendéglátó egységekkel gazdagon ellátott részén.

Megbízó elvárása a tervező felé: az étterem magas minőségét sugározni a látvánnyal, legyen meggyőző, méltó a befogadó épület történelméhez, legyen vendégmarasztaló. A tervezési alapokat egy több mint száz éves bérház belső udvarát részben körülölelő 250 m2-es tér szolgálta, abban igazi kihívás az utcai bejárattól vezető 30 méter hosszú és mindössze 4.7 méter széles tér berendezése. Az étterem leglátványosabb része a 40 fő leültetésére alkalmas vendégtér. Hatalmas üvegportálokkal enged betekintést az utcáról elénk táruló manhattani bisztrók látványával hívogat a csúcsminőségű húsok élvezetére.

Knrdy Steakhouse Budapest

Sicis New York mozaikkép

Tölgyfa parketta étteremben

Steakhouse üzenőfal KNRDY

Nincsenek titkok, minden előttünk történik és ez többszörösen igaz. Az utcáról átláthatjuk az üzlet keresztmetszetét. A New Yorki látképet megjelenítő SICIS mozaikfal mögött megbúvó gardróbtól a vendégtéren át a bárig. A belépés után rögtön megtekinthetjük és ki is választhatjuk az üvegpultban bemutatott alapanyagok, azaz a húsok kollekcióját. A megrendelt ételek elkészítését megnézhetjük az üvegfalak mögötti látványkonyhában, láthatjuk a nemzetközi chéf csapat professzionális munkáját, és a csúcstechnikát képviselő 800 fokon izzó kemencét.

A konyhában mindenütt saválló felületek, fehér burkolatok, erős megvilágítás és makulátlan tisztaság fogad minket. A széles üvegportálokon beáramló fénynek az étterem fekete és sötétszürke falfelületei, sötétbe hajló anyaghasználatai az ellenpontjai. Lazán, eredeti állapotában meghagyott vakolt felületek és téglafalak előterében még elegánsabban hatnak a kortárs bútorok. Tom Dixon asztalok és székek, Ronan and Erwan Bouroullec által tervezett piros bárszékek.

Steakhouse húspult Foscarini lámpák

Foscarini Diesel lámpa

Loft hangulatú New York képek

Az étterem egyedi hangulatát, a tudatosan használt, mindenütt végigvitt lakatos vasszerkezetek adják. Eltérő funkciókban jelenik meg, mint tartószerkezet és díszítőelem, a látvány kiemelt része a gardróbtól a bárpultokig. Szinte valamennyi falfelületen megjelennek a markáns vaspántok, legerősebben az étterem központi falán, New Yorki tűzlépcső-fotó előtt kerítés formájában. A finom ipari hangulatot tovább fokozza a vendégtér fölé tervezett egyedi geometriájú fa álmennyezet szerkezete, egyrészt a látványos de funkciója is van: elrejti a szellőző berendezéseket, lehetővé teszi az elszórtan elhelyezett lámpatestek rögzítését, kevés, inkább ellenpontszerű a tölgyfa felületek használata.

Vasszerkezetű mennyezet és fekete lámpák

Stakhús és sonkapult KNRDY étteremben

Mint a Foscarini Diesel függesztékekkel megvilágított tölgy fahasábok, ahol a sonkaszeletelés történik, a
folyosón megjelenő tölgy falfelület, a fahasábok előterében a bejárati tölgyfa pulpitus. Az acélgerendákból megépített bárpult, és a ház pillérjeit körbeölelő könyöklők vízszintes felületein ugyanolyan színre pácolt a tölgyfa. Az étterem meleg, de letisztult tölgyparkettáját az antracit színű, ősrégi kolostor kőpadlóját idéző, minden egyes lapjában más árnyalatú és mintázatú Mirage Heritage gresburkolat veszi körül. A fények tudatosan visszafogott fényű gömbizzók hol egyesével elszórtan, hol csokorba fogva, lazán kiegészítve az extrémebb Foscarini - Diesel, gumiból öntött függesztékeket.

A lámpatestek szinte észrevétlen világítanak, ha akarjuk tökéletes látványelemek, ha akarjuk transzparensek. A mosdók előterében is egyedi világítást találunk: egy Patricia Urquiola által jegyzett Chasen lámpát. A bejárati mozaikfal előtt világító hatalmas Tolomeo állólámpa nagy, de mégis természetesen hat. Az étterem bisztrósan elhelyezett, jól variálható, összetolható, szétbontható székek, asztalok, kárpitozott padsorok együttesével várja vendégeit.Sütő Interior Architectsm2: 250 m2
tervezés: 2012
megvalósulás: 2012
fotók: batár zsolt, glódi balázs


belsőépítészet: sütő kata és sütő lászló
www.suto.hu
www.knrdy.com

További képek:

Kényelmes szék és padok

Knrdy stakhouse utcai front

Knrdy bárpult

Knrdy stak és bárpult

Bárpult alatti kis akasztók

Knrdy étterem folysója

Patricia Urquiola által jegyzett Chasen lámpa

KNRDY steakhouse utcai front

Étterem Foscarini lámpákkal