A Lima Architecture & Interior Design két kategóriában is elismerést kapott: míg a Kecskemét Campus a belsőépítészeti kategória Public Service Interior díjával lett gazdagabb, addig a szerbiai Hotel Karlóca az építészet kategória, Hotel Architecture elismerését tudhatja magáénak. 
A minden évben megrendezett European Property Awards az ingatlanszakma egyik legrangosabb versenye, amelyre a benyújtott projekteket egy 80 fős, független iparági szakértői kör bírál el különös figyelmet szentelve az adott projekt építészeti megoldásaira, innovációjára, eredetiségére, műszaki kiválóságára, valamint a fenntarthatósági szempontokra. A zsűri elnökségi feladatait az a brit parlament felsőházának (House of Lords) három tagja látja el. 

Szerbiai Hotel Karlóca Lima Design

Szerbiai Hotel Karlóca medence Lima Design

Kecskeméti Campus

A Kecskeméti Campus oktatási épülete 2019 szeptemberében készült el, az akadémia 1500 fő hallgatói létszámot (egyidejűleg 1200), illetve 150 fő dolgozói létszámot képes befogadni. A campus olyan alapképzéseknek ad helyet, mint gazdálkodás és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, valamint műszaki menedzser. Az új épület létrehozásával egy régmúltú iskola örökségét újították meg, a képzést támogató innovatív elemekkel.
A Campus egyik kiemelendő különlegessége az úgynevezett nagyterem, mely a változó méretű csoportok kiszolgálása érdekében a régióban elsőként használt olyan színpadtechnikai megoldást, mellyel az 502 fős előadóból képes három, elszeparált termet létrehozni. Ezzel a technikával elérhető, hogy egyidőben, egy helyszínen szeparáltan folyhassanak kisebb előadások, vagy épp ellenkezőleg, igény esetén egy hatalmas befogadóképességű előadóteremmé alakuljon át a helység. 

Kecskemét Campus

A belsőépítészeti munkák Lima Design Kecskemét Campus

„Ezen projekt esetében különös hangsúlyt kaptak az innovatív megoldások, valamint a fenntarthatóság, és olyan látványos megoldások kerültek kialakításra, mint például az aulában függő, 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás. A szerbiai projektnél elsődleges szempont volt a természetes anyagok használata, a tervezők törekedtek rá, hogy lokálisan megtalálható erőforrásokat és alapanyagokat vegyenek igénybe, ezzel is támogatva azt, hogy az épület ne lógjon ki vizuálisan a környezetéből” – mondta Madosfalvi Zoltán, a Lima Architecture & Interior Design ügyvezető igazgatója.

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. megbízásából a Kecskemét Campus belsőépítészeti és generáltervezését cégünk végezte el, az építészeti generáltervezést pedig Nyéki Gábor, illetve a Bánáti + Hartvig Építész Iroda.

Lima Architecture & Interior Design

A közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Lima Architecture & Design az egyik legnagyobb magyar tulajdonú építész és belsőépítészeti cég Magyarországon. A folyamatos innováció és tanulási vágy jelenik meg a cégen belül található összes szakterület munkájában, az építész, belsőépítész, látványtervezés, statikai, vagy akár kivitelezői területen. Elsőként kezdte el használni az adatalapú tervezést és folyamatkövetést biztosító BIM rendszert építészeti, belsőépítészeti és kiviteli terveknél. 2021-ben elnyerte a BSI, a Brit Szabványügyi Intézet ISO 19650 BIM szabvány minősítését, amely az irodán belüli megtalálható szakágak közös együttműködést is nagyban elősegíti. Nem csupán a cég szemlélete és gondolkodásmódja nemzetközi szintű, hanem a projektek is – Magyarországon kívül többek között Romániában, Horvátországban, Szerbiában, Szlovákiában, a Közel-Keleten, illetve Nyugat-Európában valósít meg projekteket. 

 

Lima Design logo

 www.lima-world.com

Cím: 1037 Budapest, Bojtár utca 53.

Telefon: +36 30 366 8677