Ha kívülről szemléljük e házat, feltűnik, hogy a tető ferde síkján nem tetőcserepet találunk, hanem több fénycsatornát és tetőablakot, ami a természetes fényt bevezeti a felső szintre. A tető és a külső fal összefüggő felületének burkolatában fut az ereszcsatorna. A kerítés - Hollandiához hasonlóan - Luxemburgban sem erőssége a házaknak, - nem sokan élnek kerítésgyártásból - a nyitottság és a bizalom jele ez. ( Képzeljük csak el, ha Magyarország összes szúrós vaskerítését egy kupacba hordanánk mekkora "vashegyet" kapnánk? :) Idővel talán ez is változik.

A hátsó, nagy üvegfelületű udvari front az enyhe tél miatt szintén jellemző az itteni házakra, amely a jobb térkihasználás érdekében tolóajtóval nyitható. A nappaliból és az étkezőből így egyenesen a kerti tóra nyílik kilátás, melyben békés, kis oxigénigényű aranyhalak úszkálnak. Az étkező mellett - egyik végén nyitott - polcként funkcionáló egyedi tervezésű szekrényt látunk. Elülső frontja tolóajtó, amire az iskolai táblához hasonlóan krétával lehet írni. A étkező jobb oldalán a konyhából nyíló átadóablak egyszerűsíti a tálalást. A nappali laza és szellős berendezést kapott. A világos natúr parketta, a fehér szőnyeg és a modern vonalú fehér bútorok között kitüntetett figyelmet követel magának a rendkívüli formájú klasszikus design, Arne Jacobsen által tervezett narancs színű fotel.

A hófehér minimál konyha selyemfényű bútorfrontokkal, igazán egyedi. Leglátványosabb része a pink üveglap, és a kerámia főzőlap feletti rejtett páraelszívó. Az üveg falburkolatok új lehetőségeket nyújtanak a konyha- és fürdőszobadesign területén, hiszen sokféle színben elkészíthetők, a fényes és homogén felületek váltakozása igen látványos. A tökéletesen sima és pórusmentes üveg ragyogó színekben pompázhat, tisztán tartása egyszerű, higiénikus. Mivel a színt az üveglap hátoldalára viszik fel, és égetéssel rögzítik, gyakorlatilag ráolvad az üvegre, így tartós marad. Az éleket általában fózolják és félátlátszóra polírozzák. A falburkolatra készülhet egyedi textúra, absztrakt vagy esetleg kidomborodó minta is. A kapaszkodó nélküli :( de nagyon szép lépcsőn az emeletre érve, a már említett, tetőn át bejutó fény továbbhaladhat a vastag, masszív és megbízható üvegpadlón keresztül.

Családi ház Belgiumból

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz

lakberendezes_luxemburgi_haz