Pont ilyen a Távol-Kelet szelleme. Vannak, akiket nagyon megérint, vannak, akiket időszakosan és természetesen olyanok is vannak, akiknél elutasításra talál. De milyen egy húsvér távol-keleti tervező és az ottani lakberendezés találkozása Európával? Az alábbi képek segítségével talán sikerülhet az érdeklődőket elrepíteni egy olyan világba, amely két kultúra találkozásával (francia és vietnámi) alakult ki.

Fehér konyhabútor tömörfa étkezőpad

A vietnámi irodával rendelkező My An Pham Thi és Michael Charruault az MM++ építészeti irodai tervezői a hagyományos és a kortárs építészetet ötvözik a legújabb nemzetközi trendeket követő high end anyagokkal és kiegészítőkkel úgy, hogy közben a legolcsóbb megoldásokat keresik. Alapelvük szerint mindenkinek jár egy gyönyörű hely a mindennapi élethez. A 2012-ben átadott családi ház projektjük egy háromgyermekes pár számára készült. A kétszintes ház 255 négyzetméterén 7 szoba és 3 fürdőszoba található. Valljuk be, ez azért nem mindennapi a Távol-Keleten.

A nappali egy amerikai-konyhás feelinget sugározva hatalmas nyitott tér, amely magában foglalja az étkezőt és a konyhát, így a felnőtteknek lehetőségük van együtt lenni a gyerekekkel még főzés közben is. A ház érdekessége az a belső udvar, ami a szoba szerves részeként tetőablakon keresztül beengedve a napfényt tulajdonképpen elválasztja a nappali-konyha-étkező területét a ház többi részétől. Így a természet szépsége, és frissessége valóban az otthon része lett.

Az építészeti elemek – a költségek csökkentése érdekében – egyszerűek, így nem meglepő a vasbeton szerkezet, az egyszerű falazat a tetőszerkezet egyszerű megoldása. A megspórolt pénz biztosította a high end elemeit.

Szoboszlai Krisztina

Tömörfa étkezőpad és ötszemélyes kanapé

Tömörfa étkezőpad

Fehér konyhabútor tömörfa étkezőpad

Kerti növény és kertrészlet a nappaliban

Minimál fürdőszoba üvegtégla elemekkel

Egyedi ágyak beépített éjjeliszekrény

Egyedi sarokba épített franciaágy

Modern vietnámi ház bambusz dekoráció

Modern lakás alaprajz földszint

Modern lakás alaprajz emelet