A megrendelők kérése egy olyan enteriőr megteremtése volt, amit fényképeken keresztül nézegetve is magával ragadja leendő bérlőjét! Igazi lakberendezői kihívás volt egyetlen lakótérben kialakítani a különböző funkciókat, élettereket úgy, hogy mégse tűnjön zsúfoltnak, kaotikusnak az elrendezés. A világítás és a konyhabútor, már a a munka megkezdésekor a lakás részét képezte, a többi bútor ehhez illeszkedve került kiválasztásra. Az alap koncepció a most népszerű botanikus stílus, az erőteljesebb, merészebb színek, izgalmas smaragdzöld, királykék, leheletnyi arany és egy kis kontrasztos fekete együttes használata volt. Mivel belső körfolyosóra néznek az ablakok, így kicsit kevesebb fény jut a lakásba. Ezt ellensúlyozva került a fókuszpontba a TV falon megjelenő fantasztikus textil hatású, Khroma wild jungle greenery tapéta, melyen - hogyha jobban megnézzük - kis majmocskák, madarak bújnak meg az ágak között.

A választott ülőbútorok színei - a királykék és zöld - a madarak színeiben köszön vissza. A vibráló, élettel teli színes enteriőr magával ragadja az embert, de az átgondolt tervezésnek köszönhetően mégis harmóniát és nyugalmat sugall. A franciaágy egyedi kárpitozású fejtámlája a kék bársonyszékekhez igazítva került kiválasztásra, melyen a beépített falikarok, a dizájn mellett elegendő fényt biztosítanak az esti olvasgatáshoz. Egy kis fémes csillogásként, az arany szín is finoman megjelenik a kanapé - és széklábakban, az olvasófalikarokban és asztali lámpában. A lakás egyik igazán hangsúlyos eleme, a smaragdzöld kanapé, kellemes tapintású bársonykárpitjával. A lakás része egy kis zuhanyzós fürdőszoba is, ahová a tulajdonosok egyik utazása során készült dzsungelfotója került dekorációként.
Beszerzési források: Tapéta: Khroma wild jungle greenery tapéta - Inex Decor Tapéta Webshop. Ágyvég: Szakács István Kárpitvarázs Kft. Kanapé: Beliani. Dohányzóasztal: Jysk. Asztalilámpa és falikarok: Horányi Lámpacenter. Székek és pad: Vivre. Díszpárnák, váza: H&M Home. 

Fotók: Kucsera Attila

Tervező: Balogh Ágnes lakberendező

Telefon: 20 340 7038

Kövesd Balogh Ágnes Facebook oldalát itt

Balogh Ágnes lakberendező