Antal Réka lakberendező egy fantasztikus 27 m2-es Airbnb lakással mutatkozott be a Lakberinfón. A mostani tervei pedig a határokat feszegetik: vajon mit lehet kihozni egy ilyen kicsi alapterületből? A hétköznapi ember valószínűleg csak legyintene, hogy szinte semmit, de egy tervező minden tudását beleadva belevág egy ilyen kihívásba is. 

A tervek annyira szépek, hogy szinte feledtetik is a tenyérnyinél is kisebb adottságokat. A lakás  tulajdonosa eredetileg 2 lakást vásárolt meg a ház emeletén: a kisebbik volt a 11 m2-es. Bár teljesen külön bejárattal rendelkező lakásokról van szó, a kisebbik korábban konyhaként funkcionált, a nagyobbik volt a lakótér. Mivel a lakás közelében több egyetem is található, a kisebbik lakás célcsoportjának egy fő egyetemista tanulót határoztunk meg. Az aprócska méretek ellenére minden megtalálható benne, amire szükség lehet: kisméretű fürdőszoba tágas zuhanyzóval, konyha minden nélkülözhetetlen felszereléssel, mosó-szárítógéppel. A konyha mellett étkezésre és tanulásra használható asztalka kapott helyet.

A belmagasság miatt még fekvő galéria sem jöhetett szóba, így az ágyat egy “dobogóra” kellett helyezni, ami alá befért egy nagyobbacska hűtő és egy tolóajtós ruhásszekrény is. További tárolóhelyként szolgál a cipős szekrény, a hatalmas beépített, tükrös ajtóval ellátott gardrób szekrény és egy rejtett szekrény is. A zuhanyzó felett álmennyezet van, felette pedig egy beépített szekrény, ami az ágy felől nyitható, de a falburkolatnak köszönhetően szinte észrevétlen.

A lakásban a világos, natúr színek dominálnak. A padlót hófehér laminált lapok borítják, a hálófülkét halszálka mintás falburkolat és egy fa térelválasztó különíti el a konyhától. A fürdőben a szürke és a fekete színek jelennek meg a natúr fa mellett, a zuhanyzóba fekete-fehér vízálló tapéta került. A 3D látványterveket Kiss Zsuzsa Fanni készítette.

Tervező: Antal Réka lakberendező

E-mail: hello@daiquiri.design

Telefon: +36-30 520-47-15

Antal Réka lakberendező