11 m2-es faház nyaraló a kertben

Jenny Kozena belsőépítész feszegette a kis terek tervezésének határait. Elhatározta, hogy ebben a kis faházban fog élni a következő egy évben, amíg a saját tervezésű otthona - szintén ezen a telken - el nem készül. Jenny Londonból költözött végleg Kaliforniába, viszont szüksége volt egy átmeneti szállásra amíg az építkezést felügyeli.

Jenny Kozena belsőépítész kis faháza

Mindig is szeretett volna kipróbálni egy ilyen kis alapterületű lakást, hogy milyen lehet ilyen körülmények között élni. Az alapötlet egy vintage hangulatú kis kunyhó volt, bolhapiacon összeválogatott régi bútorokkal, bárszekrénnyel, kiegészítőkkel, hogy ezt a házikót majd később is remekül lehessen használni. Azonban a berendezés különleges jutott hely egy dán bőrkanapénak és olvasófotelnek is. Az íróasztal székén is feszített bőr háttámla került.

Kis faház kandallója

Lépcső visz a galériára

A bútorok elrendezése természetes módon osztja fel a helyiséget különálló mikroterekre, amelyek mindegyikének megvan a maga célja. Az eredmény egy összefüggő, de többfunkciós terület, amely egyszerre használható különböző tevékenységekhez. A 11 m2-es alapterületen nem találunk fürdőt, de a telken található egy szeparált kerti zuhanyzó. A konyhai pult elég keskeny, és csak remélni tudjuk, hogy a tárolóelemek mögött találunk egy hűtőszekrényt vagy egy kis sütőt. Ettől eltekintve a tervező egy bájos és magával ragadó hangulatot hozott létre, ahol a régi bútorok és kiegészítők is helyet kaptak. 

Minikonyha kialakítás

Vintage bútorok

Kis konyha rejtett hűtővel

Bőr olvasófotel a sarokban

Kis íróasztal a faházban

Jenny Kozena belsőépítész kis kunyhója