A múlt évben mutatunk be egy igényes szófiai lakást, ahol ragyogó érzékkel használta ki a tervező a tér adottságait. A professzionális tervezők között találjuk a Fimera Design Stúdiót is, akik a városi környezet adottságai mellett próbáltak meg a legtöbb nyitott teret kialakítani a tulajdonosok számára. Bár a fotókon sajnos nem látható, az ablakokból a Vitosa hegy csúcsai láthatók, amik télen és nyáron is különleges élményt nyújtanak. Érdekes részlet, hogy a lakás funkcióinak kialakításakor a család egy nagyon fontos tagjára, a kutyusra is tekintettel voltak. A tulajdonosoknak egy másik követelményük is volt: legyen otthoni iroda a lakásban, mivel gyakran dolgoznak távolról. Egyedi tervezésű bútorok formájában ez is megvalósult. 

Mivel a pár tagjai komolyan érdeklődnek a lakberendezés é belsőépítészet iránti így aktívan részt vehettek ötletekkel ennek a projektnek a megalkotásában, amely a megrendelő és kivitelező közötti nagyszerű szimbiózis példája. Az eredmény egy modern és üde élettér, amely betölti az otthon legfontosabb funkcióit: pihentető, hívogató, szemet gyönyörködtető és kényelmes.

Fa mintás konyhaszekrény

A fekete-fehér alapszíneken túl a faerezetű felületek és a szürke árnyalatai a meghatározóak. 

Szürke falszín kontrasztos festményekkel

Antracitszürke falszín a nappaliban.

Igazi vendégfogadó sarok nagy kanapéval

Kontrasztos színek a konyhabútor tervezésénél

Egyedi bútorokkal berendezett dolgozószoba

A különálló home office, ami korunk új, szinte alapfelszereltségnek számító helyisége. Minden egyes tárolóelem egyedi tervezés. 

Az antracit szín a hálószobában is folytatódik

Szélforgó kép faldekoráció

Gardróbszekrény látványos belső világítással

Az üvegajtós és belső világítással szerelt gardróbszekrény grandiózus látványosság a hálószobában. 

Rejtet világítás és széles fürdőszobai tükör

A tükörnek optikai térnövelő szerepe is van a fürdőben

A viszonylag keskeny és hosszúkás fürdőszoba azért kapott ilyen széles és falig érő tükröt, hogy optikailag növelje a teret. 

Fotó: Niki Candelero