Íves formák, harmonikus pasztell színek, izgalmas kiegészítők és egyedi megoldások teszik különlegessé ezt a mindössze 27 m2-es garzonlakást. Az ingatlan Varsó egyik belső kerületében található, egy olyan egykori bérházban, amit még a 30-as években építettek. Jelenleg egy diáklány bérli. 

 Mivel abban az időszakban is jellemző volt és most is a trendek meghatározója a sok íves felület, így egymásra talált a két korszak. A berendezést két szín uralja a bézs és fehér, néhány csillogó felülettel, - arany színű lámpák, csaptelepek, fogantyúk - amitől egyértelműen nőies lett az összhatás. Mindez harmonikussá és nyugtatóvá teszi a belső teret. Könnyű ellazulni benne. Agata Sobkowiak tervező, a Sobkowiak Architektura stúdiótól mesélt bővebben az tervezés fázisairól, elképzelésekről. 

Konyhaszekrény íves felülettel

"Több ötlet is volt, ami szóba jöhetett. Végül a funkcionális konyhabútor a sok tárolóhely és a teljes értékű hálóhely kialakítása mellett döntöttünk a kinyitható kanapés változat helyett ebben a nagyon pici térben. 

Tükrös előszobai tárolószekrény

A díszlécek is íves felületűek

Kis szekrény a nappaliban könyvespolcokkal

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy ezt az ágyat hogyan válasszuk el a lakás többi részétől, hogy ne legyen mindig szem előtt. Végül egy mozgatható paravánnal, és lámpával választottuk le, ami nem ér a plafonig és összecsukható, így nem foglal nagy helyet.

Az íves megoldások ötlete onnan jött, hogy nem akartuk, hogy ebben a mikrotérben az éles sarkok feleslegesek és kényelmetlenek legyenek, illetve a nőies és finom formák hangsúlyozásával egyedi hangulatot hangulatot kölcsönözhettünk a belső térnek. Az íves formák még a konyhabútoron is megjelenik, ami viszonylag szokatlan megoldás. A lekerekítések amellett, hogy érdekesen néznek ki, kompaktabbá teszik a bútorokat."

Art deco hatású előszoba kialakítása

Fehér szőlőfürtszerű lámpa az étkezőben

Agata Sobkowiak a tervezőAgata Sobkowiak tervező

Az összecsukható paraván, ami a hálót takarja

A mennyezetig érő gardróbszekrények - az ágy mellett, illetve a tükrös ajtók mögött - rengeteg holmit be tudnak fogadni. Köztudott, hogy a nőknek általában sok helyre van szükségük, ezért ez mindenképpen alapkövetelmény volt a tervezéskor. A fürdőbe tolóajtón keresztül jutunk. Az arany színű csaptelepek luxust és pompát csempésznek ebbe a helyiségbe, amit a márvány mintás burkolatok csak tovább erősítenek. 

Elegáns mármány mintás padló a fürdőszobában

Elegáns arany színű csaptelepek a fürdőszobában

A Lakberinfo még hozzáteszi: A lakásban nincs nappali zóna. A kinyitható kanapé ötletét elvetették. Azonban egy diáknak szüksége lehet egy íróasztalra, vagy legalább egy olvasófotelre lábtartóval. Ennyit még érdemes lett volna elhelyezni a lakásban. De mivel sok-sok inspiráló részletet látunk ebben a lakásban, úgy gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes megnézni. 

Fotók: Wiktoria Wasi.