Míg egy-két évtizeddel ezelőtt szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy hétköznapi autó teljesen elektromos meghajtású legyen, addig a legfrissebb előrejelzések szerint 2040-ben a globális autópiac 33 százalékát elektromos járművek adják majd, a világ benzin- és a dízelüzemanyag-felhasználása pedig 7 százalékkal lesz alacsonyabb. A környezetkímélő, mégis kimagasló teljesítményű megoldások nem csak az autóiparban, de a fűtési és hűtési megoldások terén is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak.

Az LG Electronics (LG) legújabb monoblokk HVAC megoldása, a THERMA V R32 a klimatizálás mellett rendkívül energiahatékonyan és környezetbarát módon látja el egy hagyományos fűtési rendszer összes feladatát. A berendezés a verhetetlen energiahatékonyság mellett kényelmet, könnyű kezelhetőséget és fejlett technológiák egész sorát kínálja.

LG THERMA V R32 hőszivattyús fűtés

A THERMA V egy olyan levegő-víz hőszivattyú rendszer, amely kényelmes és hatékony megoldásokat kínál a fűtésre, légkondicionálásra és a használati melegvíz előállítására, miközben az egyre szigorúbb európai környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel. Teljes mértékben helyettesít egy hagyományos, kazánon alapuló fűtési rendszert és közvetlenül a használati melegvíz tárolóhoz kapcsolható. A hőszivattyús berendezés a kültéri levegő hőtartalmát is hasznosítva a környezetből nyeri energiáját, ezért jóval alacsonyabb az energiafelhasználása mint az átlagos, pusztán fosszilis vagy elektromos energiát használó fűtőberendezéseknek. A készülék alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással rendelkezik az elődmodelleknél, hiszen ózonkárosító potenciálja (Ozone Depletion Potential – ODP) nulla értékű, a készülékben alkalmazott R32 hűtőközeg pedig az R410A ún. globális felmelegedési potenciáljának (Global Warming Potential – GWP) csak a harmadát produkálja.

Új mérce az energiahatékonyságban és a teljesítményben
A THERMA V R32 az LG THERMA V portfóliójának legnagyobb teljesítményű berendezése: a 4,45-ös COP-érték, valamint az ErP szabvány szerinti A+++ energiaosztály kimagasló energiahatékonyságot jelent. A THERMA V R32 akár -25 Celsius fokos külső hőmérséklet esetén is megbízható fűtési teljesítményt kínál, továbbá alacsony kültéri hőmérséklet mellett is akár 65 fokos kimeneti vízhőmérsékletet képes előállítani.

Az LG egyedi scroll kompresszora páratlanul hatékony, 10 és 135 Hz közötti frekvenciatartományú működést tesz lehetővé. A THERMA V R32 növeli a valós felhasználási körülményeknek megfelelő ún. részterheléses üzem hatékonyságát is, mellyel a rendszer gyorsan megteremti a kívánt beltéri hőmérsékletet. Továbbá, az új modell kiküszöböli a hagyományos kompresszorokra jellemző alternáló dugattyúmozgást, így alacsonyabb energiafelhasználást tesz lehetővé.

A berendezés egyedi, ún. Ocean Black Fin hőcserélője ellenálló az olyan korrozív környezeti hatásokkal szemben, mint az ipari szennyezőanyagok és a magas páratartalom. Mindez hosszabb élettartamot és alacsonyabb fenntartási költségeket eredményez.

LG THERMA V R32 hőszivattyús fűtés okos otthonba

A kényelem új szintje a fejlett felhasználói felülettel
Az THERMA V R32 távvezérlője nem csak elegáns kialakítású, de számos okos távirányítási funkciót is kínál az energiainformációk monitorozásától kezdve az ütemezés beállításán át a vészműködésig. A vezérlőn a felhasználók az energiatakarékos üzemmód kiválasztásával csökkenthetik az energiafelhasználást és a működési költségeket.

A THERMA V R32 az LG SmartThinQ funkcióját is megkapta, melynek lényege, hogy egy okostelefonos alkalmazáson keresztül monitorozhatjuk és irányíthatjuk a kompatibilis LG termékeket. A felhasználók távolról, mobiltelefonról érhetik el a vezérlőegységen elérhető funkciók többségét: a ki/bekapcsolást, a működési beállításokat, az energiafelhasználás monitorozását, a hőmérsékleti beállításokat és a működési mód kiválasztását, de akár előre be is fűthetnek egy helyiséget.

LG THERMA V R32 hőszivattyús fűtés

Mivel a THERMA V R32 egyetlen modulban egyesíti a beltéri és kültéri egységet, nincs szükség hűtőközegcsövek elhelyezésére, így a berendezés telepítése is egyszerű. A Therma V konfiguráló programjával a beüzemelés még gyorsabb, hiszen a legfontosabb beállításokat már az installáció előtt elvégezhetik a szakemberek.

A THERMA V R32 berendezés már Magyarországon is kapható.