A televíziók fejlődése manapság szinte rohamléptekben történik. A még szinte tegnap vásárolt vadonatúj modellek is villámgyorsan átkerülnek az elavult kategóriába. Ilyenkor természetesen leselejtezzük őket vagy belenyugszunk, hogy a tévénk közel sem tud annyit, mint az újabb generációs darabok. Azonban van egy harmadik opció is ilyenkor, amit sajnos elég kevesen ismernek.

Televíziók okosítása

A televíziózás új generációja – okostévék

A televíziók fejlődése kapcsán hatalmas ugrást jelentett az okostévék megjelenése a piacon. Az internet manapság nélkülözhetetlen központi eleme lett a mindennapjainknak. Természetesen a televíziózás sem úszta meg a nagy digitális revíziót, ugyanis ma már egyre inkább háttérbe szorulnak a hagyományos tv-adások. A streamek és bármikor elérhető online filmek napról napra több otthonban veszik át a stafétát. Ez nem is csoda, hiszen a ma embere már jóval kényelmesebb megoldásokra vágyik, minthogy a saját életét műsoridőkhöz igazítsa. Éppen ezért egyre nagyobb az igény az okostévék iránt, és emiatt szinte elavulttá váltak a pár éve még csúcsmodellnek számító televíziók. Persze ilyenkor az ember elég nagy dilemmába tud esni. Mit tehetünk ilyenkor? Eladjuk a pár éve – akár részletre – vásárolt méregdrága televíziónkat? Esetleg törődjünk bele, hogy nem élvezhetjük rajta az okostévék nyújtotta előnyöket? Erre is van megoldás, méghozzá a különféle tv okosítók formájában.

A tévéokosítók világa

Azok számára, akik nem óhajtják kidobni a még relatíve újnak számító televíziójukat, a tv okosítók nagyszerű megoldást jelenthetnek a problémára. Egy ilyen készülék hagyományos televíziónkra csatlakoztatva villámgyorsan okostévét varázsol abból. Tehát anélkül élvezhetjük általa az okostévék minden előnyét, hogy egy kisebb vagyont költenénk új televízióra – vagy épp meg kéne szabadulnunk régi készülékünktől. Ráadásul az efféle tv okosítók között akadnak olyan fejlettebb modellek is, amelyek komplett szórakoztató centrummá varázsolhatják televíziónkat, mint például az Apple TV.