A KREA Művészeti Iskola mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy lakberendezői és enteriőrtervezői karakteres, egyedi élettereket hozzanak létre, ismerjék a régi és új trendeket, de az adott stílusirányzatokat a saját és megrendelőik nyelvére fordítsák le.

Látványterveik magas színvonalú kivitelezéséhez többek között a vizuális tantárgyakat oktató tanárok segítsége is hozzájárul, akik rajzot, formatant, szakgrafikát, színtant, mintatervezést, vizuális kommunikációt illetve számítógépes műszaki- és látványtervezést tanítanak a hallgatóknak.

Ezeknek az oktatóknak a munkáiból nyílt kiállítás január közepén a KREA Kortárs Művészeti Műhelyben. Minden évben egyszer, hagyományosan januárban, oktatóink munkáiból állítunk össze egy reprezentatív kiállítást, hogy a diákok kézzelfogható közelségbe kerüljenek az őket oktató szakemberek iskolán kívüli, művészi munkásságával.

A januári, oktatói kiállítás megnyitóját rendszerint a „hasznavehetetlen karácsonyi ajándékok” jótékonysági árverése és egy éjszakába nyúló újévköszöntő party követ. Az idei rendezvény különösen jól sikerült, nemcsak a színvonalas kiállítási anyag, a nagyszámú érdeklődő és kellemes buli-hangulat miatt, hanem azért is, mert az idén ötödik alkalommal megrendezett árverésen az eddigi legnagyobb összeg, 426 500 Forint gyűlt össze, amit ezúttal a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány javára ajánlottunk fel. Az árverés hangulatról pedig most is Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus kollégánk gondoskodott.

Érdemes tehát felkeresni a Kreát, nemcsak azért, hogy személyesen érdeklődjenek a lakberendező és enteripőrtervező szakok felépítéséről, tanrendjéről, hanem hogy megtekintsék az iskolában oktató tehetséges, és méltán neves képző-, grafikus, fotó-, textil- és festőművészek, valamint szobrászok és formatervezők munkáit.

A vizuális tantárgyakat oktató tanárok munkáiból nyílt tárlat január 18-tól február 25-ig tekinthető meg hétköznapokon 10.00-től 19.00 óráig a KREA Művészeti Iskola és Kortárs Művészeti Műhelyben (Cím: 1051, Budapest. Október 6. utca 18. félemelet) . A belépés díjtalan.

Kiállító művészek:

Balogh Zsolt, formatervező; Bartha Sándor, grafikusművész; Benkő Sándor, fotóművész;
Brauer Ildikó
, grafikusművész; Gulyás Judit, textilművész; Iván Júlia, divattervező;
Keserue Zsolt
, képzőművész; Lovász Zoltán, illusztrátor; Nemes Csaba, képzőművész;
Paizs Péter
, festőművész; Pataki Tibor, képzőművész; Péli Barna, szobrász;
Péli Mandula, grafikusművész; Réti Kamilla, illusztrátor; Szilágyi G. Csaba, formatervező.

További információk:

KREA Művészeti Iskola és Kortárs Művészeti Műhely
Cím: 1051, Budapest. Október 6. u. 18. félemelet
Tel: 70-5265-976
Web: www.kreaiskola.hu