A felhasznált eszközök mind kisméretűek és nagyon olcsók összevetve az egyéb lehetséges technológiákkal (mint pl. a millió forintos lézeres mérőállomások, notebookok, tablet PC-k alkalmazásával), miközben jóval gyorsabb adatfeltöltésre adnak módot, mint bármi egyéb technológia. A kézi számítógépes technológia napjainkban kezd annyira elterjedni, hogy már a legtöbb háztartásban előfordul pl. kézi navigációs szoftverrel, vagy elektronikus naplóként, ezek az eszközök épp ilyen jól megfelelnek az alaprajzi skiccelés és felmérés ellátására.

Az OrthoGraph™ Survey szoftver egyedisége abban csúcsosodik ki, hogy nemcsak vonalakat vagy falakat lehet rajzolni vele, hanem tulajdonságokkal felruházott zárt helyiség-alaprajzokat, melyekben eszközök, bútorok is elhelyezhetők. Ugyancsak egyedi lehetőségként a szoftver nemcsak egy helyiséget, vagy egy alaprajzot kezel, hanem teljes ingatlanokat, nagyobb komplexumokat is képes kezelni mind alaprajzilag mind leltárilag. Az alaprajzok elkészítését a szoftver nagyban támogatja automatizált vagy gyorsított felmérési eljárással, mindkét esetben azonnal grafikusan megjelenítve az elkészült eredményt.

A szoftver által rögzített adatok nyomtathatók PDF formátumú méretarányos helyiségkönyvként is, leltározási listaként, de exportálhatók számos elektronikus formátumban is. A grafikus adatokat DWG formátumban biztosítja a rendszer, amit gyakorlatilag minden építésztervező szoftver rendszer fogadni képes, mint pl. az ingyenes Google SketchUp-ba, AutoCAD-be, vagy ArchiCAD-be is egyszerűen be lehet tölteni, utóbbiba segédfóliaként. Az alaprajzi adatok mellett egyébként számos, már az adatgyűjtés közben is információt szolgáltató adat kinyerhető a rendszerből PDF, XLS, XML, TXT formátumban is.

Az OrthoGraph™ Survey szoftver további előnye, hogy képes kezelni akár kisebb ingatlanokat, akár komplett irodaparkokat is. Mivel a nagy ingatlanállományok, nagyméretű rajzok, a csapatmunkában történő felmérési feladatok kezelése sok esetben nem merül fel, ezért rendelkezésre áll egy OrthoGraph™ Architect szoftververzió is, mely olcsó árával egy kifejezetten gazdaságos, gyorsan megtérülő megoldás számos felhasználás esetén.

www.orthograph.net/hu