A szakma által „mixmesternek” becézett Cohler belső terei szokatlan struktúrákat, színt és lendületet mutatnak. New York-i cége az Egyesült Államokban, a Karib-térségben, Európa és Ázsia szerte ismert, lakó- és kereskedelmi projekteket vezet, irányít és felügyel. Az elmúlt években Cohler terméktervezéssel bővítette tevékenységi körét; a Lee Jofa kiemelten közli a Cohler által tervezett, minőségi különbséget jelentő anyag, bútor és szőnyegkollekcióit. Mindemellett a Visual Comfort & Co is sok eredeti Cohler-féle világítási tervet használ.

A luxusházakkal foglalkozó nemzetközi kiadványok, mint az Elle Décor, a House Beautiful, a Traditional Home, a Town & Country, a Veranda és a New York Times rendszeresen bemutatják Cohler munkáit. Ezenkívül Cohler maga is gyakran ír cikkeket a House Beautifulnak, a Traditional Home-nak és a New York Times-nak. Kiemelt szerzőként működik közre az American Art Collector-nál és az American Fine Art-nál is. Cohler számos alkalommal szerepelt a HGTV, a Fine Living, a CBS, az NBC, a PBS és az ABC’s The View műsoraiban.

Csapatot alkotva Sears Kenmore-ral megszerezte a belsőépítészeti kategóriában első helyen álló, Martha Stewart által vezetett Country Escape című műsor moderátori posztját.  Büszkeséggel tölti el, hogy egyike az Egyesült Államok 25 legkiválóbb belsőépítészéinek, akik az ELLE Décor évente megjelenő A-Listáján szerepelnek. Cohler neve a House Beautiful különszámában, az „Amerika 100 legjobb belsőépítésze” kiadványban  szintén felfedezhető, valamint az egyike volt az ország azon tizennégy emberének, akiket a „best of the best”, a legjobbak legjobika közé választottak. Az IFDA kitüntette a Circle of Excellence Award-dal, ezenkívül az év tervezőjének nevezték ki a Traditional Home-nál, és a new york-i D&D-nél. 

A Sears Kenmore-nál, mint belső tervezőmester szintén közismerettségre tett szert, amióta maga az elnök és felesége, Miss Obama a Lee Jofánál megjelent  „Tyler Crewel” anyagát a Fehér Ház ebédlőjébe kiválasztották. Gyakran vezet vitaindító előadásokat belsőépítészet, művészet és építészeti témákban, emellett a Hobart College adjunktus professzora, megszerezte a columbiai egyetem építészeti karán a Historic Preservation MA-ját, valamint rendelkezik egy, a Harvard-on szerzett School of Design diplomával is. A könyve „Cohler on Design” 2012 őszén került kiadásra.

www.ericcohler.com

Válogatás Eric Cohler munkáiból:

Eric Cohler house and swimming pool

Outdoor furniture design

Eric Cohler living room interior design

Dining room with white chairs

Amerikai lakberendezés

Amerikai hálószoba berendezés

Modern amerikai nappali beépített szekrényekkel

Modern tíz személyes étkező

Klasszikus lakberendezés eklektikus nappali

Modern amerikai nappali bútorok

Nappali és étkező fehér kanapéval