Az eseményhez méltó helyszínen, a LOSZ, azaz a Lakberendezők Országos Szövetsége által szervezett Tervezők Estéjén, dr. Bálint Imre Ybl díjas építész adta át a legjobb tervezőcsapatnak járó első díjat. Az elismert építészekből és belsőépítészekből álló zsűri a beadott pályázatok alapján választotta ki a legérdekesebb és legizgalmasabb teammunkát.

Weinber Anita a díjátadón

A lakás ami a zsűrit is meggyőzte:

Weinber Anita és Wein Krisztina győztes pályamunka

Megbízásunk egy olyan belvárosi, 130 m2-es lakásra szólt, melyet a Tulajdonos külföldi turistáknak szándékozott rendszeresen kiadni. Ez alapvetően meghatározta a tervezési szempontokat. A régi, nagypolgári épületben egy igen-igen lerobbant, ám nagyon jó adottságú lakás fogadott minket. A hajdan volt idők elegáns hangulata, a piszkos falak, a kopott, rossz minőségű burkolatok és néhány beázás ellenére is egyértelműen érződött. Az igények között szerepelt két hálószoba és a hozzájuk tartozó két fürdőszoba kialakítása. Emellett azonban igen nagy hangsúlyt kapott - a magas minőségű műszaki megoldásokon túl - a lakás egyéni kisugárzásának fontossága. Alapvető kérés volt, az erőteljes multikulturális megjelenés.

Mindezen túl pedig az, hogy finoman, mai eszközökkel, de mégis egyértelműen hintsünk el néhány magyarságra utaló apró ötletet. Megrendelőnk nyitottságának és kifinomult ízlésének köszönhetően olyan lakást tervezhettünk, amely annak ellenére megőrizte tágas tereit, hogy plusz két helyiséggel gazdagodott. Falakat mozgattunk, áthelyeztük a bejárati ajtót, leszigeteltük a határolófalakat, bontott téglát festettünk, térképet véstünk és fűszereztünk! Örömteli folyamatban született meg a lakás új arca. A végeredmény bizonyítja, a bátorság sokszor igen kifizetődő, hisz egy gyönyörű régi nyílászáró vagy egy újraértelmezett neobarokk szekrény remekül összesimul az  ötvenes évek festett hintamalacával vagy az ugyanezen korszakot idéző pálcás hintaszékkel.

Egy idős asztalosmestertől örökölt gyalupad tökéletesen együtt tud élni néhány design ( hangulatú ) bútordarabbal. Még a nyolcvanas évek ikonikus Bonanza székei, az ülőfelületeken megjelenő festett mezőségi hímzésmotívumokkal és az előtérben elhelyezett világhírű magyarok fotói sem lógnak ki a sorból, sokkal inkább erősítik a harmóniát. A lakás már közel egy éve fogadja az ide érkező turistákat. A legtöbb foglalás ajánlások útján érkezik, s talán nem véletlen a rendszeresen visszatérő mondat a vendégkönyvben: "Jobb mint otthon!...."

A nyerő páros

Wein Krisztina Napi Szemtorna blog

Wein Krisztina  - Napiszemtorna Blog   Telefon: 06 20 415 13 37         

Weinber Anita lakberendező

Weinber Anita - Werk Stúdió   Telefon: 06 70 417 7544