Nyerj egy példányt a belsőépítészeti szakszótárból! A Facebook játék részletei a cikk végén!

Belsőépítészeti szakszótár

A Hompok Melinda által életre hívott Belsőépítészeti angol – magyar, magyar – angol szakszótár azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segítséget nyújtson a belsőépítészek és lakberendezők, a szakmát hallgatók és minden érdeklődő számára a külföldi szakirodalom és ezáltal az aktuális trendek, új termékek és technikák megismeréséhez.

Hompok Melinda lakberendező portré„A világon végigsöprő divathullámok általában csak több éves késéssel jelentkeznek a hazai enteriőrökben. Ezért fontos, hogy mi lakberendezők és belsőépítészek ismerjük a nemzetközi trendeket, a legújabb anyagokat és technikákat, ehhez pedig szükséges, hogy tanulmányozzuk a külföldi folyóiratokat és látogassuk a világvásárokat. Csak így tudunk széleskörű tudásra szert tenni, első kézből értesülni az aktualitásokról és ezáltal a legújabb trendeknek megfelelően kiszolgálni ügyfeleink minden igényét. Ez azonban szakmai nyelvtudás nélkül nem lehetséges. Ez a szótár azért jött létre, hogy a már alapszintű angol nyelvtudással rendelkező tervezők kezébe adja a szakszavakat, melyek segítségével könnyedén eligazodhatnak bárhol a világban.” – magyarázza a szerző.

A Belsőépítészeti szakszótár több mint 5000 szópárt tartalmaz a belsőépítészet és kapcsolódó szakterületeinek: lakberendezés, építészet, világítástechnika, bútoripar, színtan, anyagismeret, művészettörténet és egyéb témákban. Az anyag összeállításakor arra törekedtek, hogy tartalmazza azokat a szavakat és kifejezéseket, melyek egy lakberendező vagy belsőépítész iskolai tanulmányai, napi munkája és folyamatos továbbképzése során szükségesek lehetnek. A gyűjtemény soha nem lehet teljes, hiszen nap mint nap jelennek meg új anyagok, termékek és technikák a piacon, illetve vannak olyan szavak is, melyeket magyarul gyakran használunk, azonban az angoloknak nincsen rá megfelelő kifejezésük.

Logo Home Design Stúdió

A kiadványba sűrített rengeteg hasznos szó és kifejezés ellenére fizikailag mégis egy kisméretű, könnyen kezelhető könyv született meg, melyet az ember bárhová magával vihet. A mai világban a kommunikáció és az ismeretekhez való hozzáférés is már többnyire elektronikus úton történik, de a szerző figyelmét ez sem kerülte el. Aki megvásárolja a nyomtatott kiadványt jogosulttá válik az interneten elérhető, jelszóval védett, kereshető változat használatára is. Ennek segítségével laptopon, tableten vagy okostelefonon keresztül akár egy külföldi kiállításon is pillanatok alatt hozzáférhet a teljes anyaghoz.

A kiadvány most 20% kedvezménnyel vásárolható meg az alábbi linken: www.tinta.hu/Belsoepiteszeti-angolmagyar-magyarangol-szakszotar. Az akció igénybe vételéhez a rendelés során a kuponkód rovatba kell beírni a "homedesignstudio" szót. Továbbá elérhető könyvesboltokban, az Europa Design bemutatótermében, a Junior Art Centerben, további oktatási intézményekben, belsőépítészek és lakberendezők számára szervezett szakmai napokon és konferenciákon.

A Belsőépítészeti angol – magyar, magyar – angol szakszótár az AGC, az Aura Hidromasszázs Stúdió, az Europa Design, a Geberit, a Junior Art Center, a Lakberendezők Országos Szövetsége, a Lakberinfo, a Luminis, a Tectona Grandis, a Vilagitasbolt.hu és a Világítástechnikai Társaság támogatásával valósult meg a Tinta Könyvkiadó gondozásában.Facebook logo

Nyereményjáték a Facebook rajongóinknak!

A Lakberinfo.hu és a HoMe Design Lakberendezés közös nyereményjátékot indít!
Nyerd meg Te Hompok Melinda új, kétnyelvű belsőépítészeti szakszótárát!

Ehhez mindössze két tennivalód van: Like-old a HoMe Design Lakberendezés Facebook oldalát és oszd meg a játékkiírás posztját és máris esélyes vagy a Nyereményre!

Játék indításának ideje: 2017 - 07 - 16 - 10 óra

Játék lezárásának ideje: 2017 - 07 - 21 - 15 óra

Játékunk nyertese: SZEKERES KLÁRI

A nyertes nevét a sorsolást követően a cikkben tesszük közzé, és a Facebookon értesítjük. Sorsolni csak azok között a megosztók között tudunk, akiknek a profil beállítási lehetővé teszik, hogy az admin számára is látható legyen a megosztó neve. 

Belsőépítészeti szakszótár borító