A modern digitális szórakoztatás hang- és képi élmények eszközeit forgalmazók és látogatók, valamint az otthonuk stúdiójának harmonikus és szakszerű berendezéséhez tanácsot adó, a megtervezést szakértelemmel ellátó lakberendezők. Elmondható, hogy az automatizálás, azaz az „intelligens otthon” és a házi-mozi-multiroom rendszer együttesen, a lakók életét egyszerűbbé, kényelmesebbé, a legmagasabb komfortfokozatú, praktikus, esztétikus és abszolút biztonságos otthonná minősíti.

Az ilyen felszereltségű otthonok elengedhetetlen, mondhatni szerves része egy speciális akusztikájú, a funkciójának megfelelően sajátos berendezésű, különleges fényeffekteket is igénylő házi-mozi stúdió.
Magasabb minőségében, mint „multiroom rendszer” hálózat a kiépítését követően azt teszi lehetővé, hogy a programban felvett zeneművek, filmek ill. TV-csatornák bármelyike a ház különböző helyiségeiben elhelyezett készülékeken/hangszórókon át -a beépített kezelőpanelek vezérlésével- igény szerint választottan legyen hallgatható, nézhető. Vagyis, ha a moziszobában a papa a Forma1-et, nagymami a kihagyhatatlan sorozatfilmjét, míg a gyerekek szobájukban mesefilmet néznek, addig a mama kedvenc dalai mellett konyhatündérkedhet.

Az automatizálási rendszerek hétköznapi életben történő alkalmazása, praktikussága, komfort növelő hatása és haszna vitathatatlan és egyértelmű. Mind szélesebb körben történő elterjedése az életszínvonal növekedésével, a különféle tudásszintű berendezések megismerésével általánossá válik. A mindennapokban ismétlődő szituációk, „automatikusan” következő tevékenységek sora egy ilyen rendszerre bízható, azaz a vezérlés az igényelt tudásszintnek megfelelő beprogramozáson alapul. Ez működtethető telefonról, távirányítóról, manuálisan illetve érintőképernyőről, amin megjelenik a ház, a helyiségek alaprajza és a választható funkciók.

Programozható például, hogy hazaérkezésekor a közlekedőben felkapcsolódjon a világítás, vagy ha elhagyjuk a helyiséget, lekapcsolja a villanyt. Amikor nem tartózkodunk otthon, a Stand-by (csökkentett) hőmérsékletet állít be és szellőztetés esetén visszaveszi az adott helyiségben a fűtést. A kert öntözése pedig úgy működik, hogy „X” óránként „X” percre adott, sorrendben indulnak el a szórófejek, stb., stb. Néhány hónapja tovább fokozható a kényelem, ugyanis forgalomba került az a vizesblokkba fejlesztett/magas hő- és víztűrő képességű vízvédett TV készülék, ami úgy a fürdőszobákba, mint konyhába, szaunába, uszodatérbe, vagy jachtba is beépíthető.

Ez a magas, az egész lakást behálózó, működését meghatározó technika megkívánja az átgondolt, személyes igény szerinti funkciók megtervezését és nem utolsó sorban annak esztétikus megvalósítását, ami egy lakberendező bevonásával, tervezői munkájával minden részletre kiterjedően elvezet a tökéletes működés eléréséhez. Ekkor önmaguknál többek lesznek a funkcionálisan jól működő eszközök, a formatervezett, a trendet, a valódi stílust követő termékek, hiszen a praktikum mellett a személyiségeknek megfelelő komfortot, finom hangulatot, egyéniségüknek megfelelő miliőt teremtenek.

Egyes emberek esetében az adott társadalmi pozíció is igényli, hogy az épület egészében tükrözze a benne lakó személyiségét, karakterét, adott esetben rangját, egyszóval szükségszerű, hogy az épület és lakója minőségében azonos képet sugalljon.