De tudjuk-e pontosan, hogy mit takar a holland lakberendezési stílus? A skandináv és az olasz designt már mindenki ismeri, de ezidáig a holland formavilágra és életérzésre még nem koncentrált senki. De mitől is olyan különleges ez a stílus?

A holland lakberendezés lényege a funkcionalitást ötvözni különleges bútorokkal. Hollandiában a design bútor nem csak a tehetősebb rétegek ismérve, hanem mindenki életének része - céljuk hogy életterük egyedi, különleges és otthonos legyen. Erre a lakberendezési stílusra jellemző, hogy bohém, kísérletező, innovatív, semmiképp sem szokványos – egy csipetnyi humorral fűszerezve. A holland belsőépítészek arra törekednek, hogy egyensúlyt teremtsenek a praktikum és a szépség között, nagyon alaposan előre megfontolt tereket hoznak létre, melynek minden centiméterét alaposan kihasználják. Anyaghasználatukat tekintve imádják a természetet és a természetes anyagokat, illetve mintákat. Színeik élénkek és merészek, de természetesen náluk is megtalálhatóak a semleges föld színek, és ezt a kontrasztot rendkívüli ügyességgel kombinálják.

Hollandiában, és főleg Amszterdamban sokkal szabadabban lehet mindent. Ez a holland formatervezőknél sokszor visszaköszön, mikor egészen elképesztő, egyedi, extrém bútorokat találnak ki, azonban náluk ezek teljesen hétköznapiak és elfogadottak. Ezt az életérzést próbálja bemutatni a Dutch Home Studio is, melynek csapata idén április óta a 1135 Budapest, Frangepán utca 76. alatt várja látogatóit. Céljuk annak megteremtése, hogy mindenki otthona legyen kényelmes és funkcionális, illetve ami a legfontosabb – bútoraink fejezzék ki egyéniségünket, és merjünk bátrak lenni! Látogassátok meg őket bemutatótermükben, legyetek vendégeik egy kávéra, miközben elmesélik a holland design minden rejtelmét. Csapatuk kreatív ötletekkel vár Titeket, és holland bútoraikat nem csak kipróbálhatjátok, de igazán otthon is érezhetitek magatokat köztük!

Dutch Home Studio

Bemutatóterem: 1135 Budapest, Frangepán utca 76.
Webshop: www.dutchhome.hu

Dutch Home logo