Legyen szó gazdag csokrokról, asztali díszekről, vagy valóban ünnepi témájú dekorációkról, a mikulásvirág színes levelei egész biztosan látványos szereplői lesznek bármely elképzelésünknek. Hozzájárulva ünnepi koncepcióinkhoz, a Stars for Europe szakértői mikulásvirág nap alkalmából izgalmas dekor megoldásokkal szolgálnak annak érdekében, hogy karácsonyi otthoni díszeink valóban egyedülállóak legyen.

Piros mikulásvirág mint karácsonyi asztali dísz

1. Alternatív karácsonyfa a barkácsolás szerelmeseinek

Azok számára, akik szeretnek néha eltérni a konvencionális megoldásoktól és egyedi ötleteket elsütni karácsony idején, a saját készítésű karácsonyfa egy igazán kreatív megoldás lehet. Az egyedülálló dekor fa elkészítéséhez nincsen szükségünk másra, mint egy raklapra, melyre felállítva az általunk szabadon választott zöld színű festékkel festjük fel a fenyőfánkat. Kisebb szögeket ízlésesen elszórva beleütjük őket a falapokba, majd a kedvünk szerint kiválasztott karácsonyfadíszeket, ajándékokat és egyéb dekor elemeket felakasztjuk rájuk. Raklapunk aljába ezután felerősíthetjük azokat a virágágyásokat, melybe később a mikulásvirágok kerülnek. Ehhez mi a növények elegáns, fehér színű változatát ajánljuk, de bármely árnyalatuk igazán hangulatos hatást kelt. A fánkat megkoronázva pedig egy fa csillagot is készíthetünk, igazi csúcsdísszel tökéletesítve alkotásunkat.

Raklapra festett fenyőfa és mikulásvirág dekoráció

2. Közel a természethez

Hogyha a karácsonyra gondolunk, akaratlanul is néhány alapvető színkombináció jut az eszünkbe. Ebben az időszakban az arany, az ezüst, a fehér, a zöld, illetve a vörös minden árnyalata ellepheti otthonunkat. Utóbbi kettő felhasználásával, mi lehetne izgalmasabb, mint egy valóban egyedi, friss és igéző asztali dekoráció készítése. Mivel az ünnepek alatt a közös családi ebédek és vacsorák központi szerepet töltenek be, igazán mély benyomást tehetünk azzal, ha asztalainkat a megszokottól eltérő, ám annál különlegesebb elemekkel díszítjük fel. Miután középen felsorakoztattunk néhány kisebb mikulásvirágot, körbevehetjük őket apró gallyakkal, csonthéjas termésekkel vagy bogyós gyümölcsökkel, ezzel egy igazán meleg és természetközeli légkört varázsolva. Tányérjainkat pedig szintén díszíthetjük frissen vágott, piros mikulásvirágokkal a valóban karácsonyi hangulat megteremtéséért. Annak érdekében, hogy a lemetszett levelek könnyen felhasználhatóak legyenek és ne eresszenek levet, érdemes először forró vízbe mártani, s csak utána felhasználni őket. 

Mikulásvirág dekoráció az ünnepi terítékhez

3. Karácsonyi csendélet

Bár az asztaldíszek az egyik legnépszerűbb ünnepi dekorációs elemnek számítanak, miért is ne lehetne többi bútorunkat is karácsonyi pompába öltöztetni? Egy polc, egy szekrénysor vagy bármely bútor csupasz felszíne csak arra vár, hogy feldobjuk egy hangulatos csendélettel. Ehhez természetesen választhatunk egyszerűen a szebbnél szebb kaspós mikulásvirágok közül, vagy készíthetünk komplexebb installációkat is a valóban hygge életérzés megteremtése érdekében.

Cserepes mikulásvirág mint asztali dísz

Virágainkat körülvehetjük például mécsesekkel vagy origami dekorációval. Készíthetünk hozzájuk szárított növényekből és gallyakból csokrot, melyek ágaira bátran aggathatunk díszeket vagy kihelyezhetünk tálalóedényeket, megtöltve őket növényzölddel, fenyőágakkal és tobozokkal.