Ezt látjuk nap, mint nap a televízióban, az internetes hirdetésekben és a plakátokon. Nem is csoda, hogy a fogyasztói társadalomban az egészség és annak javítására szolgáló készítmények is árucikkek csupán. Ám korántsem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Egyes problémákon sokkal könnyebben segíthetünk természetes gyógymódok segítségével – például masszázzsal.

Stressz és migrén: a modern kor népbetegségei

Rohanó világunkban a stressz és az abból fakadó fejfájás bizonyos emberek számára már általános dolognak számítanak. Megfelelően kondicionált fogyasztóként természetesen azonnal bekapunk egy aszpirint ilyenkor. Súlyosabb esetekben nyugtatókhoz nyúlunk. Nem is gondolnánk, hogy mennyit segíthet egy masszázs az ilyen problémáinkon. A megfelelően elvégzett masszázs segíthet abban, hogy nyugalmunkat visszanyerjük, és kellemetlen fejfájásunkat is enyhíthetjük. Természetesen az erre specializálódott profi masszőrhöz nem érhetünk fel, de mi is képesek vagyunk egyszerű masszázst elvégezni magunkon. Ilyen esetekben a halánték, valamint a homlok körkörös irányú masszírozása sokat segíthet a fejfájásunk ellen. Miután kiválasztottuk a masszázsolajak közül a számunkra megfelelőt, nincs mást dolgunk, mint hátradőlni, majd a hüvelyk- vagy a mutató-, illetve a középső ujjainkkal körkörösen kezdjük el finoman masszírozni az adott területet. Ez segít felfrissíteni a vérkeringést, csökkenti az idegek nagymértékű terhelését, és ezzel ellazult állapotba kerülünk. Ideális orvosság a migrén ellen bárkinek.

Masszázs gyógyszerek helyett

Gyulladt izomzat és húzódások

Ezek főként a fizikai munkát végzők esetében lehetnek gyakori problémák. Persze az ülőmunkát végzők is egyaránt megtapasztalhatják őket. Kezelésükre ideális megoldás lehet a különféle pirulák helyett egy alapos masszázs. A rövidebb sportmasszázshoz különféle masszázs emulziók állnak rendelkezésünkre. Ha megtaláltuk a nekünk valót, utána kezdjük el mélyre ható, erőteljes mozdulattal nyomkodni az adott izmot. Ez serkenti a terület vér és nyirokkeringését. Előbbi segít a felhalmozódott salakanyagok elszállításában, míg utóbbi a gyulladások megszüntetésében játszik nagy szerepet. Látni fogjuk, hogy már akár egy 10-15 perces masszázs mennyit segíthet a húzódott vagy gyulladt izom kezelésében.

Masszázsolaj webáruház

Több más betegséget kezel még az orvostársadalom is a masszázs gyógyító erejével. Viszont bizonyos masszázsterápiákhoz szakképzett segítségre van szükségünk. Az ízületek gyógyítását és a reumatológia problémák kezelését inkább hagyjuk profikra. Az ilyen típusú gyógymasszázsok már komoly szakértelmet igényelnek, mellesleg nem is érnénk el feltétlen a kritikus területeket. Arról nem is beszélve, hogy semmi nem fogható ahhoz az élményhez, mint amikor a párnázott masszázságyak valamelyikén hagyjuk, hogy a gondoskodó kezek ellazítsanak minket.

Masszázságy akár otthonra is

Tehát a masszázs nem csupán a relaxációról szól. Komoly tudományról beszélünk, amely természetes módon hatékony megoldást jelenthet több egészségügyi problémára. Bátran ajánljuk tehát mindenkinek. Nyugodtan kipróbálhatjuk saját magunkon is. Látni fogjuk, hogy milyen módon enyhíti panaszainkat. Ha viszont teljesen szeretnénk megtapasztalni a hatékonyságát, mindenképp keressünk fel egy jó szakembert. Biztosak lehetünk benne, hogy nem fogjuk megbánni. Óvjuk hát egészségünket, és ne nyúljunk minden esetben a tabletták után.