Mohakert kövirózsával

A januári kopárabb természetben könnyen fellelhető a minden évszakban zöldellő, a nedves, árnyékos helyeket kedvelő moha. Egy kis kreativitással barátságos, zen nyugalmat árasztó mohakertet készíthetünk, ami valódi üde színfolt lehet szinte bármelyik helyiségünkben. A moha közismerten vízigényes növény, amit a természetben részben a napi harmattal és párával gyűjt be.

Mini mohakert

Mohakert többféle mohával

Számolnunk kell azzal, hogy a mohás minikertünket naponta vagy kétnaponta is öntöznünk kell. Aki, ritkábban tudja csak a locsolást elvégezni, azoknak javasolt a zárt üveges florárium kialakítása így a növény is lassabban szárad ki. Fontos, hogy a mohát ne erdőből gyűjtsük, mert több védett fajjal is összefuthatunk. Lehetőleg kertekből, fák tövéről, tetőkről vagy kerítésről fejtsük le a gyökérzet nélküli növényt. 

Mohából készített kert

A kiválasztott edénybe vagy kaspóba nem csak mohát ültethetünk, hanem más növényeket is. Kifejezetten dekoratív látványt nyújt páfránnyal, törpe örökzöldekkel vagy kövirózsával kombinált minikert. Ha hasonlóan pára és vízigényes növényeket ültetünk össze, a gondozás sem lesz nehézkes.

Joe Lamp'l videójában megmutatja a mini mohakert elkészítési fázisait. A kertet dekorálhatjuk a természetből gyűjtött uszadékfa darabokkal, kövekkel, kavicsokkal ízlés szerint.