A MAGYAR ORCHIDEA TÁRSASÁG TAVASZI NÉGY NAPOS ORCHIDEA-, ÉS BROMÉLIA  KIÁLLÍTÁSA A VAJDAHUNYADVÁRBAN - 2018. március 15-18.

Dendrobium lila színben

E nemzetség több mint 1500 faja elképesztő változatosságot mutat úgy színben, mint formában és méretben. Elterjedési területük a legnagyobb az orchideák között, megtalálhatók Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Nagyságuk a pár centiméterestől a méteresig terjed. Vannak Dendrobiumok, melyek 3 m-es magasságot is elérnek, ugyanakkor a legkisebbek alig haladják meg a néhány centimétert. A virágok színe a fajra jellemzően szintén változatos, a feketén kívül szinte minden színben megtalálhatók. Van közöttük csillogóan hófehér, kénsárga, élénk piros, sötét bordó, halvány rózsaszín, szinte felsorolni sem lehet a rengeteg színárnyalatot.
Környezeti igényük is sokféle: vannak, amelyek a hűvös, párás üvegházakat (vagy eredeti élőhelyükön a magas-hegységi köderdőket) szeretik, és vannak olyan fajok, amelyek Malajzia és Szingapúr forró hőmérsékletét kedvelik.

Dendrobium

Dendrobium színek

A Dendrobiumok általunk ismert története az ókorig nyúlik vissza. Feljegyzések maradtak fenn korabeli füveskönyvekben e növények sokrétű felhasználásáról. Nagyon sok betegség ellenszerét találták meg az emberek a Dendrobiumok között. Egyes fajok virágainak főzetét, párlatát, vagy a növény pépesített leveleit használták fej- és fülfájás, gyomorproblémák, álmatlanság ellen, de sebek gyógyítására és lázcsillapításra is. Egyes fajok szárának kipréselt levét a festészetben használták, ez különlegesen csillogóvá tette az elkészült képeket. Sok faj erős szárait a kosárfonásban hasznosítják évszázadok óta, és a mai napig készülnek belőlük népművészeti termékek a turisták számára.

A Dendrobiumok töretlen népszerűségnek örvendenek a növényeket kedvelők körében évszázadok óta - napjainkban is, - mert könnyű tartani és virágoztatni e különlegesen szép orchideákat.
Az elmúlt 50 évben a tudomány még közelebb hozta az emberekhez ezt a különleges orchidea nemzetséget, az egyre fejlettebb nemesítésekkel. Olyan hibrideket hoztak létre ügyes kertészek, amelyeknek környezeti igénye sokkal inkább megfelel egy átlagos lakás adottságainak, mint erdei őseié.

Dendrobium sárga színben

Ezzel nagy lehetőség nyílt meg az orchideákat szerető, vagy gyűjtő emberek előtt, akik nem rendelkeznek üvegházzal, de mégis szeretnének egy-két érdekes, izgalmas növényt nevelni lakásukban. Erre a célra a Dendrobium hibridek kiválóan alkalmasak.  A Magyar Orchidea Társaság kiállításán a tavasszal nyíló orchidea-csodák mellett a Dendrobiumok sok faja és hibridje is látható lesz. Ezek nagy része a kereskedőknél meg is vásárolható.

Időpont: 2018. március 15-18.
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: 10-18 óráig
www.orchideatarsasag.hu
       Facebook logo

Nyereményjáték a Facebook rajongóinknak!

 

A Lakberinfo.hu és az Orchidea Társaság közös nyereményjátékot indít! Nyerd meg Te az 5 db páros belépőjegyet!

Mindössze az eseményről hírt adó Facebook posztunkat kell megosztanod és máris esélyes vagy a Nyereményre!

Játék indításának ideje: 2018 - 03 - 05 - 17 óra

Játék lezárásának ideje: 2018 - 03 - 09 - 15 óra

Nyertesek:

Kiss Richárd
Kokas Annamária
Rácz Ferenc
Tábori Ferenc
Baranyi Magdolna

 

Minden nyertest értesítünk a Facebookon!

A Belépőjegyeket a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pénztárában lehet átvenni és hivatkozni kell a Lakberinfo.hu Facebook nyereményjátékára.

Kellemes kikapcsolódást kíván a Lakberinfo.hu!

 Dendrobium kiállítás Budapest