Halász Gabriella lakberendező gondolatai a tervezés és a megvalósítás részleteiről: 
A stílus meghatározásakor elsősorban a képviselt márka volt a meghatározó. Elegáns és pazar miliő kialakítása volt a cél, melyhez a helyszín és a környezet tökéletes kiindulópontot biztosított.  A vendégváró előtér, a szalon, az öltöző és a mellékhelyiségek is visszafogott csillogással és eleganciával jellemezhetők. A nyílászárók cserére szorultak, ugyanakkor a szalon tulajdonosa ragaszkodott az eredeti állapot megtartásához, így az ajtók újraalkotása során az eredeti nyílászárók mintázatát követték. A nagy belmagasság a vendégváró előtérben és a szalonban is megmaradt. 

A fénynek, illetve a fényekkel való játéknak fontos szerepe volt. Minden helyiség többféle lokális és általános világítást kapott, melyeknek kiemelt jelentősége van a bensőséges, intim hangulat megteremtésében. A vendégváró helyiség, mely egyben az előszoba és közlekedő, egy a régi, leválasztott lakásokra jellemző hosszú, gyakorlatilag ablaktalan folyosó. A nagy falszakaszt az egyik oldalon díszlécezéssel és egy stratégiai ponton elhelyezett nagyméretű tükörrel törtem meg. A másik oldalon egy kis beugrót hoztam létre, mely amellett, hogy kiváló helyet biztosít egy-egy szépségápolási termék reklámozására, lehetőséget nyújt arra is, hogy a szezonnak megfelelő dekorációt kapjon. A közlekedőbe szándékosan nem tettem térbe lógó függesztékeket, helyettük diszkrét mennyezeti led lámpák kerültek beépítésre az oldalfara pedig falikarok. Ezzel a figyelmet nem felfelé, hanem oldalirányba tereltem. 

A szalon mennyezetére különös hangsúlyt fektettem. Itt volt a legfontosabb, hogy a nagy belmagasság és a mennyezet kiemelésre kerüljön és a fényekkel a kezelés jellegének megfelelően játszani lehessen. A világítástechnikák egész garmada került felvonultatásra: a mennyezeti díszlécben futó ledszalag, illetve a munkapult- és a termékek kiemelését szolgáló polcvilágításon át, a grandiózus mennyezeti csillárig és falikarokig.  A szalonból nyíló kis öltöző és vendégfürdő igazi budoár, mely jelentése szerint is egy elegáns női szoba, titokzatos helyiség, a pihenés és az egyedüllét helyszíne. A helyszíni adottságok és a képviselt szépségmárka szelleme véleményen szerint szerencsésen egyesült ebben a projektben. Sikerült megőrizni, és méltó szintre emelni a múlt építészeti örökségét és egy kivételes helyet biztosítani azoknak az értékeknek és szellemiségnek, amiket az Adrienne Feller márka képvisel. 

Fotók: Csondor Ágnes

HG Home logo

HGHome - Halász Gabriella lakberendező

www.hghome.hu

Telefon: +36 20 466 8203

Halász Gabriella lakberendező - HG Home
Halász Gabriella lakberendező