A rönkházaknak megvan a maguk különleges varázsa, nem is csoda, hogy sokaknak szerelem első látásra. Most egy olyan csodálatos rönkházat szeretnénk megmutatni, ahol meleg és természetes összhatású belső tereket és gyönyörű dekorációt alkotott a montreali székhelyű Blanc Marine Intérieurs belsőépítészeti stúdió. A ház Kanadában található egy település határában az erdőben. Mivel fákkal van körülvéve, így az a széltől is megvédi. A lakberendezési koncepcióban a természetes anyagok dominálnak  a fa, a kő, míg a dekorációban a hagyományos és a modern skandináv elemek keveredését látjuk erőteljes rusztikus kiegészítőkkel.  

Gerendaház szigetes konyhája

Már az építkezéskor eldőlt, hogy a bútorok jelentős része egyedi tervezésű és gyártású lesz, amit könnyebb a rönkök belső felületéhez igazítani. A tulajdonosok ebben a környezetben is ragaszkodtak az elegáns megoldásokhoz. A konyhasziget jóval nagyobb lett egy átlagos szigetnél, amihez jól illik a rusztikus megjelenésű kürtő és a kvarc pult. A helyiség legmeghatározóbb látványeleme a nagyméretű szabálytalan kövekből kirakott padlóburkolat. 

Gerenda mennyezetre rögzített lámpa

Természetes kőlap konyhában

Fehér klasszikus konyhabútor

A konyhához tartozik egy üvegezett tolóajtóval szerelt kamrahelyiség is. Itt szintén beépítésre került egy pult és egy mosogató, valamint a konyha frontjával megegyező tárolószekrények. A világos kamra minden részletében elegáns, a réz lámpák és a csaptelepek egységes megjelenést sugároznak. 

Kamrahelyiség fehér szekrényekkel

Egyik kedvenc részletünk a konyhával egy helyiségben lévő reggelizősarok, ami persze a napközbeni kávé elfogyasztására is remek hely. A sarokpados kialakítás rendkívül látványos és kényelmes, főleg ezzel a zöld színű kárpittal. 

Sarokpados étkező

Fekete étkezőgarnitúra

Az étkező a szomszéd helyiségben található, ahol a kandalló mellé fekete étkezőgarnitúrát helyeztek. 

Szabálytalan alakú kőlapok konyha padlóján

Bár a helyiségek elkülönülnek egymástól a nagy üvegfelületek lehetővé teszik, hogy mélységében láthassuk a tereket és a fény is akadálytalanul tud átjutni az épületen. 

Hálófülke ebéd utáni pihanéshez

Sajnos a hálószobáról és a fürdőszobáról nem tudunk képet mutatni. Ez az ágy inkább az ebéd utáni szundításokhoz használatos vagy éppen alkalmi vendégszobaként működhet. 

Rusztikus hálószoba enteriőr

Ahogyan a fürdőszobai mosdó környezetében látjuk, a kőmosdó és a klasszikus fali lámpa illetve a romantikus stílusú festmény egysége eredményez egy olyan harmóniát, ami kialakítja bennünk a rusztikus stílus nyújtotta otthonosság érzését. 

Fürdőszoba részlet rusztikus kőmosdóval

A bejárati ajtó és előszoba

Ha szívesen bejárnál még további rönkházakat akkor kattints ide