Svédországban a vörösre festett épületeknek több évszázados hagyománya van. Ebben a kikötőben is egységes megjelenésükkel tűnnek ki ezek a csónakházak. Ám van közöttük egy, ahová érdemes betérni és csodájára járni, mert a tulajdonosok sokat dolgoztak azon, hogy egy barátságos életteret hozzanak létre, itt alvós lehetőséggel. A házikó mindössze 15 m2 alapterületű, de van benne fürdőszoba, teakonyha, étkező és egy franciaágy is. Mindez egységesen megtervezve, amolyan skandinávosan egyszerű fehérrel és nyugalmat árasztó lagom romantikával. A házikó legnagyobb előnye, hogy a tulajdonosok kikötőben álló hajójához nagyon közel van, így azonnal vízre lehet szállni. 

Piros csónakház Svédország

Csónakház lakberendezés

Már az első benyomás nagyon kellemes, a tudatos tervezés jól tetten érhető. Minden funkció megtalálható itt, de mindent nem lehet elvárni ekkora alapterülettől. Az üvegezett sok fényt beengedő ajtó előtt egy kényelmes fotelből szemlélhetjük a kikötői életet. A fő látványelem a kecses létra, amin keresztül kell a galériát megközelíteni. A kétszemélyes étkező kényelmes méretű, és egy ügyes szakács a konyhában biztosan össze tud ütni valamit. Áram segítségével egy kis főzőlapot, mikrót vagy kávéfőzőt lehet itt használni igény szerint. 

Pihenőfotel vízre néző

A lécek egységesen fehér színt kaptak, a padló viszont egy világos tölgy árnyalat. A kisház fűthető, itt több ház kap egyszerre meleg vizet egy központból. 

Franciaágy a galérián

Ha remek egyensúlyérzékkel feljutottunk a galériára, ott már egy kényelmes franciaágy vár minket. Mivel álló szekrényeknek külön nincs hely, így fenn jobb híján a felnyitható változat egyedi építésű változata maradt az ágy két oldalán. 

Fényáteresztő függöny bejárati ajtó elé

Fa étkezőszék két személy részére

Minikonyha barna pulttal

A konyha nagyon egyszerű, de nélküle nem lenne ilyen barátságos ez a hely. Ami egy főzőlapon elkészíthető, az itt meg is tud valósulni. A tulajdonosok elmondásuk szerint időnként a kifogott halat sütik itt, és ha nagyobb volt a zsákmány akkor a szomszédokat is meginvitálják néhány finom falatra. 

Polcos felső konyhaszekrény

Fehérre festett faház konyha

Kis zuhanyzó

A zuhanyzó is teljesen megfelelő méretű és a fehér-kék csempe kompozícióval tökéletesen vízparti hangulatú lett. 

Kültéri bútorok csónakház előtt

Mivel a csónakház előtt széles deszkapalló található, így itt egy kényelmes kültéri garnitúrát is fel lehetett állítani, ami teljes mértékben időjárásálló és nagyon vonzó. a 15 m2-es élettér máris a kétszeresére nőtt. 

Natúr színű fonott kültéri bútor