Ám a cég gyárt mosogatógépeket, mosógépeket, mikrohullámú sütőket, főzőlapokat, bor szekrényeket és még kávéfőző gépeket is. A céget Vittorio Bertazzoni alapította 1948-ban egy olaszországi kis faluban. A Smeg egy mozaikszó: Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla. A társaság mind a mai napig magán tulajdonban van és a Bertazzoni család székhelye még mindig az alapítás színhelyének számító kis falu Guastalla. A hűtőgyártás esztétikai vonalát a klasszikus és a retro stílus képviseli, de a Smeg leginkább az úgynevezett FAB terméksorról ismert, ami az 1950-es évek stílusát idéző retro hűtőszekrényeket jelenti. Ívelt sarkok különböző, hagyománytól alaposan eltérő színekkel és mintákkal.

Az amerikai stílusú side-by-side hűtő, kombinált hűtő-fagyasztó, egy-és kétajtós modellek, valamint a kicsi munkalap alá beépíthető modellek mindegyike a legújabb technológia csúcsteljesítménye és magas szintű energiahatékonyság jellemzi őket (A+, A++). Ezekkel a készülékekkel akár 25%-kal kevesebb energia fogy egy háztartásban, mint, amit megszokhattunk. 18-féle szín 122 modell alakult ki az évek során, így egy mókás együttműködés eredményeképpen a divatáru forgalmazó Italia Independent, Smeg kapcsolatából született a limitált szériás (500 db) FAB28 farmer hűtőgép. De van angol, olasz zászlós változat vagy rikítóan lime és pink színű, esetleg bordó, lila, csíkos és még számtalan változat. És mindehhez számtalan kiegészítő és szolgáltatás.

Felvetődhet a kérdés, hogy nem szennyeződhet könnyen a farmer anyag? Nem mert az egyedi nano-technológiás Plasma megvédi a hűtő felületét és a szövet ellenáll a kifröccsenő víznek, olajnak, tejnek és a gyümölcsleveknek.

Mielőtt azonban vásárolunk nem árt hosszasan vizsgálni a terméket sokak szerint ugyanis a dizájn felülmúlja a minőséget. De ez az esztétikai értéket nem befolyásolja! Azt meg talán még kevesebben tudják, hogy mostanában a legtöbb díjat mégis a sütők és főzőlapok termékkörben zsebeli be a cég.

Szoboszlai Krisztina

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

Smeg Fab 28 farmer hűtőszekrény

www.smeg.com