Az exkluzív megjelenésű páraelszívók az éttermi konyhákra jellemző, professzionális működést nyújtják otthon. A stílus maga az ember, tartja a mondás. Kommunikációnk, külső megjelenésünk, otthonunk, s a tárgyak, amelyekkel körülvesszük magunkat, sokat elárulnak stílusunkról, vagyis rólunk. Éppen ezért fontos, hogy a háztartási készülékek, hasznos és praktikus funkcióik mellett, látványban is élményt nyújtsanak, s azonosulni tudjunk velük. Különösen igaz ez a páraelszívóra, hiszen ez a leginkább domináns, magából legtöbbet megmutató készülék egy konyhában.

A modern konyhák hívószavai ma a letisztultság és a minimalizmus. Az Electrolux Inspiration névre keresztelt új, prémium háztartásigép-kollekciójának tervezését a skandináv építészet elegáns, ugyanakkor letisztult formái ihlették. Az új készülékek teljesen új és egységes külsőt kaptak. A termékcsalád modelljein az egyik karakteres dizájnelem az úgynevezett flow line, mely harmonikus egységbe foglalja a különböző készülékeket, az új páraelszívókon is visszaköszön.

Electrolux Inspiration páraelszívó háztartási gép

A külső megjelenésen túl a készülékek kezelőfelületi is egységes dizájnt kaptak. A páraelszívókon is megjelenő fekete üvegpanelen előtűnő szöveges információk és intuitív piktogramok az egyszerű, gyors, átlátható vezérlést szolgálják. Az érintőkapcsolós kezelőfelületen a szívási teljesítmény és a LED világítás intenzitását is fokozatmentesen állíthatjuk. Így mindig a megfelelő erősségű fény mellett készíthetjük az ínycsiklandozó ételeket. Ráadásul a hatékony LED-ek 70 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, ezért környezetünket is kíméljük.

Electrolux Inspiration páraelszívó háztartási gép

Az exkluzív megjelenésű páraelszívók csendben, ugyanakkor hatékonyan tisztítják meg a konyha és a lakás levegőjét. Az új készülékek inverter technológiával működő motorjai, amelyeket az éttermi konyhákban működő professzionális elszívók ihlettek, 50 százalékkal halkabban dolgoznak, és fele annyi energiát fogyasztanak, mint a hagyományos motorral működő elszívók.

Electrolux Inspiration páraelszívó háztartási gép

Electrolux Inspiration páraelszívó háztartási gép

Az Inspiration elszívók egyedülálló módon nemcsak egy irányból szívják a levegőt, hanem a készülék teljes kerületén. Tehát sokkal nagyobb felületen szívják be az elhasználódott, az ételek illatával telítődött levegőt, és gyorsabban távolítják el az intenzív ételszagot és a párát. Így a vasárnap délutáni csendes pihenőből felébredve már csak a friss, jó illatú levegőt érezzük a lakásban. A szűrőkhöz könnyen hozzáférhetünk, egy mozdulattal kivehetjük őket. Így nem kell választanunk a könnyű tisztíthatóság és a kiváló teljesítmény között.

Electrolux Inspiration páraelszívó háztartási gép

Egyes modellek automatikusan érzékelik a főzés közben keletkező gőzöket, és automatikusan bekapcsolnak, majd az elszívás intenzitását a gőz és a pára mennyiségéhez igazítva állítják be. Így mindig a lehető leghatékonyabban, és leghalkabban működnek.