Nagy teljesítményű, rugalmas főzőfelületein pedig különleges méretű és formájú edényeket is használhatunk. A kreatív ételek elkészítéséhez időnként különleges méretű és formájú edényre van szükségünk. Egy ovális halsütő két zónát is elfoglal egyszerre, ezért a hagyományos főzőlapokon nehézkes használni. A szószok, mint például a hollandi mártás elkészítése, pedig különösen nagy odafigyelést és pontos, precíz hőmérséklet szabályozást igényel.

Electrolux InfinitePure érintőkapcsolós indukciós főzőlap

Az Electrolux prémium kategóriás Inspiration termékcsaládjának részeként bemutatott InfinitePureTM indukciós főzőlapon a főzőzónák rugalmasak, s automatikusan alkalmazkodnak az edények méretéhez és alakjához. Csak arra kell figyelnünk, hogy a főzőzónát jelző egyik keresztet takarja az edény feneke. Az új háztartásigép-kollekció főzőlapjain bemutatkozó Bridge (híd) funkcióval is felszerelt modellen ráadásul egy gombnyomásra összekapcsolhatunk két, egymás fölött elhelyezkedő főzőzónát, s ezzel egy nagy, 45 cm hosszú főzőfelület hozhatunk létre. Így ha a baráti vacsorára egy 2 kilós lazacot akarunk párolni, akkor azt könnyedén megtehetjük, hiszen kényelmesen elfér a hosszú halpároló edény a főzőlapon. Az összekapcsolt két zóna hőmérsékletét pedig párhuzamosan, egy vezérlővel szabályozhatjuk.

Electrolux InfinitePure érintőkapcsolós indukciós főzőlap

InfinitePureTM a világ első, teljes háttérvilágítással rendelkező indukciós főzőlapja. Nincs felfestve rá sem a kezelőfelület, sem a főzőzónák. A tiszta fekete készüléken az intuitív kezelőfelület mindaddig láthatatlan, amíg a készülék ki van kapcsolva. A főzőlap bekapcsolásakor tűnik elő a hátulról megvilágított forgócsúszkás érintőkapcsolós kezelőfelület, amellyel olyan pontosan és precízen állíthatjuk a hőmérsékletet, ahogy a hivatásos séfek csinálják az éttermi konyhákban.

Csakúgy, mint a professzionális konyhánkban dolgozó mesterszakácsok, otthon mi is törekszünk a gyorsaságra. Az InfinitePureTM főzőlap szinte azonnal reagál a hőmérséklet változtatására, így alig 4 percet kell várnunk arra, hogy egy liter víz felforrjon vagy, és csak néhány másodpercre van szükség ahhoz, hogy az edény olyan forró legyen, hogy húst piríthassunk benne. Az indukciós technológia miatt ráadásul a főzőlap csak azon a felületen melegszik fel, ahol az edénnyel érintkezik. Így ha véletlenül kicsöppen valami a fazékból, akkor egy nedves ruhával könnyedén letörölhetjük, nem fog odaégni a főzőfelületre. S mivel közvetlenül az edény melegszik fel, időt, energiát, s pénzt is spórolhatunk.

Electrolux InfinitePure érintőkapcsolós indukciós főzőlap

Az InfinitePureTM indukciós főzőlap az Inspiration termékcsalád többi tagjával együtt tökéletesen egységes alkot, így bármilyen konyhai környezetbe harmonikusan illeszkedik. A külső megjelenés mellett a termékcsalád intuitív vezérlőelemei is egységes logikát követnek, ezért az egyszer megtanult funkciókat bármely készüléken használhatjuk.

Az Electrolux a világ vezető háztartási és nagykonyhai készülékgyártó vállalata. Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak az egyéni, illetve professzionális fogyasztók. A vállalat készülékei innovatívak, és a funkcionális design jegyében készülnek. A termékfejlesztés során, a szakemberek alaposan tanulmányozzák a háztartási illetve az éttermi felhasználók szokásait és elvárásait, hogy a készülékek valós fogyasztói igényekre kínáljanak megoldást. A vállalat termékpalettáján hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, kiskészülékek, porszívók, sütők és tűzhelyek szerepelnek, melyeket Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire és Eureka márkanevek alatt értékesítenek.