Egy ajtóforgalmazó, amennyiben saját magának keresne ajtót egészen biztosan a mérettel kezdené a szűrést! Hiába a gyönyörűséges design, a térdrezegtető szuper akció, a rengeteg ajándék, a csodálatos tálalás, ha a kapott ajtó méretileg a kert végén álló pajtára sem passzol. Érdemes körültekintően eljárni, hiszen egyetlen kereskedő sem fogja nagydobra verni ebbéli fogyatékosságát. Szolgáljon intő jelnek ha az alábbi válaszok valamelyikét kapjuk:

- majd a kőműves kialakítja a nyílást
- az ajtók mérete mindig adott, a nyílásnak kell az ajtóhoz igazodnia
- az ajtót mindig a helyszínen szokás beszabni (erre persze Ő nem vállalkozik)
- ez a szabványméret, mindenki ekkorát gyárt

A jó hazai kőműves természetesen alakít ki nyílást, amit ő nyílásnak gondol. Valahogy, valamekkorát, valahova. Legtöbbször sem a méret, sem a függő, sem a “fazon” nem stimmel. Mivel fenti problémára szinte kizárólag a konfekció ajtó betelepítésekor derül fény, valóban nem marad más hátra, mint az utólagos nyílásmódosítás, magyarán a kőműves és az Ő kis barátai: kalapács, kővágógép, véső, malter, vödör, törmelék és mérhetetlen mennyiségű por! Ekkor már természetesen a nappaliban le van rakva a szalagparketta, a vésésre váró fürdőszoba falán az olasz csempe, ablakon a függöny és a kisgyerek a járókában.

Létezik ennél is rosszabb eset! Szerencsétlen tervezőknek manapság 40 m2 -es bruttóból kell 50 m2 -es nettó lakóterületet varázsolniuk, ha törik, ha szakad! Ott pedig nem lesz sem 750 -es, sem 900 -as falnyílás, sem falkáva, sem lehetőség, hogy bármin is változtassunk, hiszen mozgásterünknek a környező falak szabnak határt, azokat arrébb vinni pedig senki sem fogja! A megrendelőnek, ha nem jár el elég körültekintően, adva lesz jó néhány átalakíthatatlan ajtónyílása, egy teljesen passzív ajtókereskedője, néhány jó pénzért semmit sem garantáló ügyvéd barátja, és szembesülnie kell azzal, hogy e kerek földön mindenki elvesztette a telefonját. Tehát kijelenthetjük, hogy ebben az esetben bizony a méret a lényeg, ha a méret nem passzol, hiába minden! Ma több kereskedő próbálkozik “egyedi méretű gyártás” csomagolásba bújtatni szabvány méretű ajtóit, mondván ha ajtójuk csak egyetlen paraméterükben eltér a szabványtól (tud 130 – as falra is 750 – es ajtót adni) akkor az már egyedinek számít! Ahhoz, hogy erre fény derüljön keresztül kell bumlizni a városon, és minimum fél órát nyaggatni a kereskedőt.

A Tisztánlátás kedvéért: Az egyedi méret azt jelenti, hogy nyílásméretnek megfelelően kerül gyártásra az ajtó, tehát az ajtós leméri a nyílást, és a szerelési hézagok figyelembevételével legyártja, vagy gyártatja az ajtót. Az egyedi ajtót jellemzően nyugodt emberek szállítják ráadásul fényes nappal. Ők nem visznek magukkal gépeket, vésőket, szakikat, és nincsenek kibélelve kifogásokkal. Azon túl, hogy ajtóik a lehető legjobban kihasználják a rendelkezésre álló nyílást, a beépítés sem vesz igénybe ajtónként fél óránál többet!

Az Ajtóház Zrt. mindegyik Dekora modellje megrendelhető teljesen egyedi méretben, és az egyedi méretnek legtöbbször nincs felára (természetesen az Esztergomi Bazilika 4 méteres ajtaja nálunk sem alapáras). A fafurnér felületű ajtó esetében további lehetőségeket kínálunk teljesen egyedi igények megvalósítására is, ha a megrendelő azt mondja hogy neki a Bilbao ajtót kell Akita beütéssel, az ajtó színe pedig “menjen” a kanapé vörös posztójához, mintájában köszönjön vissza a konyhaszekrény Zebranója, Mi akkor sem ijedünk meg!

A Furnérozott ajtók forgalmazója: az Ajtóház Zrt. - Dekora mintabolt

1107 Budapest, Száva utca 8.

Telefon: 06 1/433-2829
Mobil: 06 20/548-6693

www.ajtohaz.hu