Mai szemmel nézve egy beltéri ajtó már régen több egy hagyományos nyílászárónál, most már lakberendezési tárgy, dizájnelem egyben. Hogy ezt megértsük, és helyén kezeljük ezt a nyílászáró típust, elegendő csak belegondolnunk, hogy egy átlagos lakásban, ahol mondjuk „csak” 7 db ajtó van, midőn a lakásban közlekedünk, több mint 30 m2, függőlegesen álló felülettel találkozhatunk lépten–nyomon.

Egy mai lakásépítő, felújító házaspár legalább akkora figyelmet szentel a beltéri ajtó kiválasztásának, mint a konyha, vagy nappali berendezésének. A piac igényeinek köszönhetően a biciklitárolónyi területen katalógusokból és tenyérnyi mintácskákból értékesítő nyílászárósok gyorsan ellehetetlenültek, és sok száz négyzetméteres 60 – 100 beltéri ajtót bemutatni képes, profi lakberendezőket és dizájnereket is foglalkoztató ajtóstúdiók nőttek ki a földből, külön lakberendezési rovatnak is beillő referencia galériával.

Minőségi minimál beltéri ajtóMinőségi minimál beltéri ajtóMinőségi minimál beltéri ajtó

Ma már beltéri ajtó trendekről és kollekciókról, terítékekről, rajzolatokról, szálcsiszolásokról, üveg-grafikákról, RAL színskálákról beszélünk, a nyitásirány és méret pedig teljesen mellékes kérdés, lévén legtöbb ajtó egyedi megrendelői igények szerint készülő méretre gyártott darab. Míg pár éve, ha valaki ilyen ajtót akart vásárolni, igen mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, 100.000.- Ft alatt nem igazán állt vele szóba senki, szerencsére ez ma már nem így van. Új gyártási technológiáknak, modern felületeknek és persze a piac telítődésének köszönhetően az árak mennek lejjebb és lejjebb. A legszebb felületet eredményező valódi fafurnér felületű megoldások még mindig 70 – 80.000.- Ft-nál kezdődnek, minőségi (CPL) mesterséges felületű, szépen kidolgozott, ütős dizájnajtók már 40 – 60.000.- Ft ért is elérhetővé váltak.

Minőségi minimál beltéri ajtóMinőségi minimál beltéri ajtóMinőségi minimál beltéri ajtó

Az Ajtóház egyébként sem szűkös típuspalettája pár hete, további olyan, Minimal Line ajtócsaládba tartozó modern csíküveges ajtókkal egészült ki, melyek igazi színt jelentenek a hazai beltéri ajtópiacon.

Ajtó bemutatóteremAjtó bemutatóterem

Ajtóház Kft.

1107 Budapest, Száva utca 8.

Telefon: 06 1/433-2829
Mobil: 06 20/548-6693

www.ajtohaz.hu