A térélmény fokozható!

A festmény szinte lemászik a falról, s magáévá teszi a teljes belső teret. Így lesz a lakásból, irodából, óvodából vagy szállodából élhető, praktikus műalkotás. A Paintwall szó szerinti fordításban azt jelenti: falfestés. A László Zsuzsi grafikus által életre hívott kezdeményezés azonban több ennél. Egy megvalósult álom, amely megszabadítja a falakat tereket lezáró végességüktől. Számos hazai képző- és iparművész aktivizálta kreatív energiáit, hogy megmutassa: a lakásöltöztetés nem áll meg a falfestésnél, a személyiség határai kiterjeszthetőek a körülöttünk lévő térre, amely képes kommunikálni. Az egyedi minták, a térbe álmodott részletek ugyanis megjelennek a kiegészítőkön, textileken, lámpákon, alternatív felületeken - egységes térélményt alkotva, amely mostantól mindenki számára elérhető.

Különleges ötlettel állt elő egy nyolc művészből álló alkotócsoport. Az ötlet egyediségét a komplexitáson túl a személyesség adja. A Paintwall tervezői nem sablonokat bocsátanak áruba, hanem ötleteket vetnek fel, melyek alapján a megrendelő stílusát és a tér lehetőségeit figyelembe véve megszületik az interaktív alkotás. Az alkotás pedig sokféle technika segítségével képes kommunikálni az egyszerű textilmegoldásoktól a csempéken, üveg- vagy fafelületeken keresztül a tapétára nyomott vagy éppen kézzel felfestett mintákig. A Paintwall alkotói fontosnak tartják elválasztani tevékenységüket a lakberendezéstől: nem lakberendezni akarnak, hanem együttműködve a megrendelővel, lakberendezővel, belsőépítésszel: öltöztetni, harmonizálni, élményt fokozni. Hogy mindez már kezdettől fogva mindenki számára befogadható, érthető legyen, valósághű 3D-s álló- vagy mozgóképek egészítik ki a tervezési folyamatot, így a látványterv alapján bárki könnyedén elhelyezheti magát a felvázolt térben.

A képző- és iparművészet különböző területeiről érkezett alkotók mind más-más oldalról közelítik meg a feladatot, így emelve művészi szintre egy olyan egyszerű dolgot, mint a lakásszépítés. László Zsuzsi (grafikus), az ötletgazda, munkáiban mindig is egységes grafikai struktúrára törekedett, amely a Paintwallban képes átlépni a hagyományos két dimenzióból egy kézzelfoghatóbb háromdimenziós megjelenítésbe. A feladat izgalmasságát az adja, ahogy a különböző anyagok, faktúrák, felületek találkoznak ugyanabban a grafikai közegben. Fóris Barbara (textiltervező) a Paintwall textil kiegészítőinek szakértője túl a ruhákon és jelmezeken, nagyobb felületek, terek megkomponálását tűzte ki célul.

Mások, mint Horváth Mónika (illusztrátor) vagy Veres Gábor (festőművész) a tér plasztikus változásait kívánják vizsgálni, míg László Bandy (képzőművész), aki egy mesterséges térben, az általa kitalált „dobozban” tanulmányozza a vonalak egymáshoz való viszonyát, az emberléptékű, sőt emberlakta „dobozokban” való gondolkodás mentén indult el. Varga László (képzőművész) térszemléletét egész termeket betöltő installációkon keresztül alakította, Krebsz Iván (képzőművész) a színek, formák és az ember találkozásának különös intimitását igyekszik láttatni, Lévai Dóra (grafikus) pedig az animációs filmekre jellemző dinamikával emeli ki mintáit a fal síkjából a térbe. A kísérletező kedv azonban egyetlen esetben sem megy az élhetőség vagy a praktikum rovására, igazolva, hogy a művészet nem valami elvont, párhuzamos dimenzióban létező luxuscikk, hanem mindennapi életünk dinamikus része.


Fürdőszoba dekoráció

Fürdőszoba dekoráció

Irodai faldekoráció

Hálószobai faldekoráció

Hálószoba dekoráció

Konyhai faldekoráció

Konyhai faldekoráció

Nappali faldekoráció

Konyhai faldekoráció

Gyerekszoba faldekoráció

Nappali faldekoráció

Retró nappali faldekoráció

Gyerekszoba faldekoráció

Nappali faldekoráció

Nappali faldekoráció

Gyerekszoba faldekoráció

Paintwall egyedi faldekoráció

 Kapcsolat:
László Zsuzsi
www.paintwall.hu
info@paintwall.hu
+36 20 522-7214