Farrow & Ball angol festék és tapéta

Minderről Szakos Andrea lakberendező, a FAB Color Hungary – a Farrow&Ball magyarországi hivatalos forgalmazójának – egyik tulajdonosa fejti ki gondolatait. A Farrow & Ball angol családi manufaktúra fennállásának csaknem hetven éve során alig változtatott a festékek és tapéták előállításán, azaz a receptúrákon és a kézműves módszereken. Amíg a konkurencia gyártósorai átálltak az olcsóbb megoldásokra – a műgyanta alapú festékekre, vinyl felületű tapétákra –, addig a Farrow&Ball maradt a hagyományoknál.

Farrow & Ball angol festék és tapéta

Manapság mindennapjainkat átszövi az egészségmegőrzésre figyelmeztető intelmek sora, odafigyelünk az étkezésre, a testmozgásra és igyekszünk a szelektív hulladékgyűjtést is megvalósítani. Ugyanakkor nagyon keveset törődünk azzal, hogy otthonunkat, házunkat, kertünket milyen anyagokból építjük, mivel kezeljük a felületeket és milyen festékeket használunk a felújítások során.

Farrow & Ball angol festék és tapéta 132 színben

Nem is gondolnánk, hogy az egyszerű falfestéskor mennyi káros anyaggal érintkezünk, mit lélegzünk be, milyen illékony anyagok szabadulnak fel a bútorokból, falakból később is, a teljes száradásig. A fenntartható fejlődés elveit is követve, a Farrow&Ball marad a természetes anyagok használatánál, a természetben előforduló gyantánál és pigmenteknél. Kizárólag a dorseti gyárban állítja elő termékeit, így nyomon követhető a teljes gyártási folyamat az alapanyag-felhasználástól a hulladékkezelésig.

Piment és színkártya

A cég valamennyi terméke alacsony szagkibocsátású és a VOC (Volatile Organic Compounds – illékony szerves vegyületek) mértéke közelít a nullához. A természetes alapanyagok használata és a hagyományos gyártási eljárások újra divatba jönnek, sőt sokak számára példamutatóak is. Az emberek mind gyakrabban fordulnak a múlt értékeihez, akármilyen stílusban is képzelik el otthonukat. A Farrow&Ball festékek egyedülálló színmélysége és „selymes” látványa minden szakmai előképzettség nélkül is észrevehető. A 132 szín a lakás, a ház vagy akár a kert kialakításakor minden felületre használható.

Farrow & Ball angol festék és tapéta

Bármilyen színből lehet választani fára, fémre, padlóra, kültérre és homlokzati festésre egyaránt. Úgy vélem, ez olyan egyedülálló paletta, amely minden korosztály számára vonzó választékot kínál. A régi bútorok átfestése újra divatos, és sokan meglepődnek, ha kiválasztanak a sok ezerből egy tapétát, akkor a tapétán látható színeket a falra is fel tudják festeni, mi több, a bútorok és egyéb dísztárgyak is azonos színekben, tökéletes harmóniában pompázhatnak.

Farrow & Ball angol tapéta gyártás

Farrow & Ball angol tapéta színazonos festékkel

A parasztházak vályogtéglás meszelt falainak felújításakor is használhatók a gyártó termékei, hiszen kapható fehér és színezett mészfesték is, így nem kell lemondani arról, hogy egy modernizált hétvégi házban is színes, ugyanakkor lélegző falak vegyenek körül minket. A javításkor – akár 10-20 év elteltével – is megtalálható ugyanaz a szín, mert a receptúra változatlan. A tapétáink megjelenési formái szintén tág lehetőséget kínálnak, nem csupán antik bútorok hátteréül szolgálnak, hanem teljes biztonsággal választhatók modern vagy akár népies jellegű enteriőrhöz is! A hagyományos, klasszikus-angolos jellegű lakásokon kívül a mai kortárs terek különleges dísze lehet egy-egy jól megválasztott minta, amelynek alapjául angol és francia kastélyok damaszt- és selyemszövet tapétái szolgáltak.

Farrow & Ball angol festék és tapéta

Farrow & Ball angol tapéta

Egyedülálló a tapéták készítési módja is. Hagyományos nyomólapos, hengernyomásos és vályús technikát alkalmazva, gondos kézi eljárással viszik fel a papírra a festékanyagot, így a páratlan textúra még különlegesebbé teszi a tapéták megjelenését. A Farrow&Ball a tapétákhoz ugyanazt a festékanyagot használja, mint a falfestéshez. Ez abban az esetben fontos, amikor egy téren belül tapéta és festett falfelület is van. Az azonos festék miatt elérhető a tökéletes harmónia, a falak gyönyörűen egybeolvadnak, szépen belesimulnak a térbe, nem dominálnak. E harmonikus háttér életre kelti a bútorokat, festményeket, s olyan látványt nyújtanak, amelyet gyakran megcsodálhattak a külföldi, főleg angol lakberendezési magazinokban.

Farrow & Ball angol festék és tapéta üzlet Budapest

Farrow & Ball angol festék és tapéta Szakos Andrea lakberendező

A minőség mindig jó befektetés! Megtapasztalhatja. Kérjen ingyenes színkártyát és termékismertető katalógust!

Farrow & Ball angol festék

 Farrow & Ball angol festék és tapéta

FAB Color Hungary Kft.

Farrow & Ball Bemutatóterem és lakberendezési szaküzlet
Üzletünk címe: 1055 Budapest, Szalay u. 4.

Telefon: 06 (20) 333-7979

www.fabcolor.hu