A fészekrakás a legtöbb ember számára örömet okoz, de, ha a lakásod apró és sötét, a praktikum kedvéért be kell áldoznod néhány dolgot. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne neked is szépen berendezett otthonod, vagy, hogy vagyonokat kellene költened a felújításra. Tíz olyan ötlet javasolunk, ami viszonylag kevés pénzből is megvalósítható, és a szűkös, sötét lakásokban is kifejezetten jól használható. 

Egy vödör világos, vagy fehér festékkel és néhány új fogantyúval vagy gombbal - a fürdőszobabútort te is egyszerűen  felújíthatod. Az eredmény nemcsak elegáns, de sokkal világosabb is lesz.

Fehér fürdőszoba szekrény és fehér tükör

A tarka színes és mintás textíliák vidámmá, élettel telivé, hívogatóvá és nem utolsósorban világosabbá teszik a sötét, komor hangulatú nappalikat is.

Virágos és mintás függöny, és bútorszövet

Sehogy sem férsz el a konyhában? Akaszd a falra a bögréket egy rozsdamentes akasztóra a konyhapult fölé! Nemcsak helyet szabadítasz fel, de a csészék, ajándékbögrék vidám látványt is nyújtanak.

Felakasztott bögrék roszdamentes akasztóra

Ha van egy beugró vagy befalazott ajtó a szobában, mindenképpen emeld ki - ez a fal belseje felé vonzza a tekintetet, így a szoba nagyobbnak látszik.

Rejtett fénnyel világított falszakasz vagy beépített ajtó

Ne csak a fürdőszobába és az előszobába tegyél tükröt. Bárhol jól mutat, és a teret is látványosan növeli.

Térnövelő hatás tükörrel étkezőben

Ha beépített lámpákkal megvilágítod a polcokat, sarkokat és sötét zugokat, a szoba világosabbnak és nagyobbnak látszik majd.

Falfülke és szekrény világítás leddel

Ne vegyél el a térből nehéz, padlóig érő függönyökkel, inkább egy könnyű bambuszredőnnyel, vagy rolettával oldd meg az árnyékolást.

Bambusz roló és roletta

Egy-két guriga tapétával is izgalmasabbá teheted a szobát, főleg, ha fényes szálakat is szőttek bele. Tedd az ablak melletti falrészre, hogy megsokszorozza a nap erejét.

Vízszintes csíkos tapéta fényes csíkokkal

A fényes parketta nagyobbnak és világosabbnak mutatja a teret - nem kell új padlóburkolót venned, elég, ha újralakkozod a régi parkettát.

Fényes lakkozott parketta

Miért ne lehetne a szoba rövidebb falánál a kanapé? Ha hosszában rendezed be a keskeny szobát, egyszerűbb lesz a közlekedés és több szabadon használható tér marad.

Roche Bobois kanapé