A Pantone az utóbbi 20 évben számos iparágban, többek között a divatban, a lakberendezésben és az ipari formatervezésben, valamint a termékfejlesztés, csomagolás valamint a grafikai tervezés területén befolyásolta és határozta meg a vásárlói döntéseket.

A Pantone Év színe 20 éven keresztül számos iparágban, többek között a divat, az otthoni bútorok és az ipari formatervezés, valamint a termék, a csomagolás és a grafikai tervezés területén befolyásolta a termékfejlesztési és vásárlási döntéseket.

A Pantone minden év december 7-én mutatja be a következő év színét ami meghatározza a lakberendezésben az uralkodó színeket legalábbis egy éven át biztosan. A szín kiválasztásához a Pantone Color Institute egy üzenetet is szeretne átadni nekünk. 

Véleményük szerint a mindennapjainkat mindjobban átszövő digitális kultúra passzív vagy személytelen, megújulásra alig képes csatornáin túl olyan élményeket keresünk, amelyek érzelmeinkre hatnak és egyfajta intimitást adnak. A Living Coral 16-1546 barátságos és közvetlen könnyedsége ilyen aktivitásra sarkallhat. Örömteli, energikus és a messzemenőkig optimista. 

 

A Pantone továbbá szeretné felhívni a figyelmet a pusztuló tengeri élővilágra, ahol az érzékeny és csak tiszta vízben élni képes korall is megtalálható. Nézzünk néhány enteriőrt, ahol a pozitív és sugárzó meleg árnyalatú korall szín már teret nyert.