Pantone színe

A Pantone az utóbbi 20 évben számos iparágban, többek között a divatban, a lakberendezésben és az ipari formatervezésben, valamint a termékfejlesztés, csomagolás valamint a grafikai tervezés területén befolyásolta és határozta meg a vásárlói döntéseket.

A Pantone Év színe 20 éven keresztül számos iparágban, többek között a divat, az otthoni bútorok és az ipari formatervezés, valamint a termék, a csomagolás és a grafikai tervezés területén befolyásolta a termékfejlesztési és vásárlási döntéseket.

A Pantone minden év december 7-én mutatja be a következő év színét ami meghatározza a lakberendezésben az uralkodó színeket legalábbis egy éven át biztosan. A szín kiválasztásához a Pantone Color Institute egy üzenetet is szeretne átadni nekünk. 

Véleményük szerint a mindennapjainkat mindjobban átszövő digitális kultúra passzív vagy személytelen, megújulásra alig képes csatornáin túl olyan élményeket keresünk, amelyek érzelmeinkre hatnak és egyfajta intimitást adnak. A Living Coral 16-1546 barátságos és közvetlen könnyedsége ilyen aktivitásra sarkallhat. Örömteli, energikus és a messzemenőkig optimista. 

A Pantone továbbá szeretné felhívni a figyelmet a pusztuló tengeri élővilágra, ahol az érzékeny és csak tiszta vízben élni képes korall is megtalálható. Nézzünk néhány enteriőrt, ahol a pozitív és sugárzó meleg árnyalatú korall szín már teret nyert. 

Living Coral az év színe

Korall színű kanapé

Füzet

Korall falszín

 

Korall színű rúzs

Korall falszín

Living coral színek

Szigetes konyha