Számos okból kényszerülünk most arra, hogy otthon maradjunk. Van oki a home office miatt, egyesek a gyerekekkel maradnak mások pedig berendezkednek a remélhetőleg rövid ideig tartó önkéntes izolációra. Aki kevésbé kedveli a bezártságot és szerencsés esetben a lakásához egy erkély is tartozik, annak érdemes átgondolnia az erkélyben rejlő lehetőségeket. Mutatunk egy tucat ötletet, ami kényelmesebbé és komfortosabbá teheti az az erkélyek néhány négyzetméteres, frissességet adó terét. 

Terasz fonott fotel

Egy szabálytalan erkély is jól berendezhető, ha átgondolt a tervezés. A sivár sarkokat növényekkel és lámpásokkal dobhatjuk fel. Gondoljuk végig a tájolást és azt is, hogy a tűző nap ellen milyen árnyékolót vethetünk be. 

Kis erkély ötlet

Terasz dekoráció

Kevés olyan erkély van, aminek egy kis része ne lenne a ritkán használt holmik tárolója. Döntenünk kell. Vagy egy barátságos és akár vendégfogadásra is alkalmas helyet szeretnénk, vagy farkasszemet kell néznünk a porosodó grillezővel, a biciklivel vagy 40 db befőttesüveggel :) Mindennek mennie kell ami nem oda való. 

Polc erkély korlátra

Egy igazán remek megoldás ha egy asztal már nem fér el az erkélyünkön. 

Ikea terasz ötlet

Az IKEA mindig is ad aktuális ötleteket a kis erkélyek problematikájára. Itt egy IKEA bútorokkal és kiegészítőkkel berendezett változatot láthatunk. 

Ikea teraszburkolat

Az igénye megjelenés "alapja" egy igényes burkolat. Ha most nem oldható meg a burkolás akkor egy szőnyeggel már nagyobb területet fedhetünk le. Ez persze szélvédettebb erkélyek esetén javasolható. 

Fényfüzér

A hangulatvilágítások nagymestere a fényfüzér. A ledes változatok ma már rendkívül széles változatban kaphatók. Viszont érdemes hálózatról üzemeltethetőt venni, mert az elemes változatok az elem erejével párhuzamosan egyre gyengébben világítanak.  

Egyszemélyes home office

Mini étkező teraszon

Félkör asztal teraszra

Praktikus megoldás egy könnyen mozgatható kis helyigényű lenyitható asztalra beszerzése. 

Raklap bútor teraszra

A gyékénnyel elrejtőzhetünk a kíváncsi szemek elől. Raklapok segítségével egy kényelmes lounge sarkot is kialakíthatunk egy közös filmnézéshez. 

Mini erkély lakberendezés

A sok növény jótékony hatással van a klímára és nem utolsó sorban nyugtató hatással is van ránk. Ezekben a hetekben talán erre van a legnagyobb szükségünk.