Az általánosan ajánlható lakásdekorációs ötleteket most nem taglaljuk, mint színes tapéta, tapétapanel, absztrakt festmény vagy dekorációs falfestés, inkább olyan tárgyakat gyűjtöttünk, amiket viszonylag könnyen beszerezve, nem is túl költségesen, otthonos hangulatot csempészhetünk a lakásunkba, házunkba. Nézzük tehát a friss ötleteket! 

Hangszerek mint lakásdekoráció

Gitárok a falon mint lakásdekoráció

Egy-egy üres falra egy zenész, vagy zenekedvelő családban akár hangszerek is kerülhetnek. Pengetősök, vonósok, de még fúvósok is. Ezek lehetnek használaton kívüli darabok is, amik tényleg csak dekorációs célzattal kerülnek fel de a naponta kézbe vett hangszer is kerülhet frekventáltabb helyre. A rendszeres portalanítás viszont minden egyes új darabnak kijár. 

Gitárok vitrinben nappali dekoráció

Nagy értékű hangszerek esetén a professzionális tárolás egyben dekorációvá is válik, mint ennél az egyedi méretre készített vitrines változatnál. 

Téglafal dekoráció kiegészítőkkel

Lakásdekoráció ötlet téglafal burkolat

Amikor nagy felületen burkolunk téglaszelettel, vagy teszünk láthatóvá eredeti téglafalat, érdemes megtörni élő nővényekkel, virágtartókkal, növényfalakkal. 

Hálószoba téglafal dekoráció

Ha nem ragaszkodunk a növényekhez, akkor kerülhetnek képek is a falra. A képek témáját viszont úgy válasszuk meg, hogy a szoba berendezésével és a téglafal nyersességével is egységet alkosson. 

Újra hódít a makramé

Makramé nappali falán

A fonott szálakból készített makramé újra divatos. A csomózási technikák elsajátítása nem is annyira bonyolult, így némi gyakorlás után saját darabokat is készíthetünk, de készen is beszerezhetünk már sokfélét. Szólóban, vagy párban is választhatjuk őket. A natúr színek mellett élénk árnyalatú fonalból is készülnek. 

Szóló makramé natúr színben

Szalmakalap dekoráció

Szalamakalapok natúr színben lakásdekoráció

A szalmakalaphoz mindig a nyarat, a szellős viseletet a szabadság és a természetesség érzetét társítjuk. Pontosan ezt a hatást fogjuk elérni, ha dekorációként használjuk a szalmakalapot. Akár előszobába, nyaralóba használjuk mindig örömteli lesz a látványa. Hasonló fonott anyagból készült táskákkal, kosarakkal még teljesebb lesz a hatás. 

Szalmakalap dekoráció

Tematikus dekoráció polcokon

Régi fényképezőgép polcon

A polcokon megjelenthetünk olyan darabokat, amik például a gyűjteményünk részét képezik. Régi tárgyak, hangulatos régi fényképezőgépek, írógépek, lámpák, vintage vagy antik apróságok. Ezek mind élővé, és egyedivé fogják varázsolni a korábban üres és unalmas falakat. 

Régi hanglemezek és lemezborítók

Lemez és lemezborító dekoráció lakásba

A retró időszak újraélésével a hanglemezek is újra figyelmet kapnak. Sokan még lemezjátszót is beszereztek, hogy feltegyék a múlt legmodernebb hanghordozóit. A régi borítók fantasztikus dekorációs erővel bírnak. A vinyl lemezeket persze tokban kell tartanunk, de a kevésbé értékes, vagy sérül barázdájú darabok köríthetik a borítókat. 

Lakásdekoráció régi lemezek és lemezborítók

Szárazvirág dekoráció

Kis mennyiségben alkalmazott szárazvirág dekoráció jól mutathat a falon, nappaliban, étkezőben és az előszobában is. Időnként azért érdemes cserélni őket. Jó alternatíva lehet a préselt növények és világok képkeretbe foglalása amit saját kezűleg készítünk. 

Szárazvirág dekoráció előszoba

Szárazvirág a fogason dekoráció

Tárolópolcok ládákból

Polcok és tárolók gyümölcsös ládákból

Szenzáció ötlet az üres falak ellen. Egyedi polcrendszer ládákból, amibe aztán kedvünk szerint tehetünk növényt, könyvet, és kisebb tárgyakat. 

Képkeretek vegyesen

Vegyes képkeret dekoráció

Betűk, szavak és képek kombinációja

Természetesen a képek és a képkeretek a leginkább elterjedt dekorációs elemek, azonban mindig lehet még fokozni a megjelenésüket. Kicsi és nagy, színes és fekete-fehér keretek kombinációival. Egyaránt kedvelni fogjuk előszobában, nappali falán és a gyerekszobában is. 

Előszobai faldekoráció képekkel

Clipboard képkeret

Clipboard képek mint lakásdekoráció

A csíptetős clipboard tábla előnye, hogy bármikor könnyen cserélhetjük benne a képet. Szép és praktikus megoldás lehet dolgozósarkok környékén. 

Mágnesfal 

Mágnesfal dekoráció

A mágnesfalat bármelyik falszakaszon elkészíthetjük, csak az erre a célra kifejlesztett festéket kell felvinnünk. Könnyebb tárgyakat meg fog tartani, rajzolni is lehet rá, illetve betűk segítségével bármilyen aktuális üzenetet vagy idézetet kirakhatunk. 

Tükör többféleképpen

Tükör látványos kerettel mint nappali lakásdekoráció

Üres falak gyakori kihívója egy szép tükör. A funkción túl természetesen a keret az, ami dekorálni fogja a falat. Éppen ezért akár többféle keret kombinációjával teret is engedhetünk több tükörnek. 

Egyszerű tükör dekoráció

Ha a lakberendezés letisztult, akkor ezt továbbvihetjük a tükör keretén is, így optikailag teret növelünk. 

Galériafal 

Galériafal készítése

A korábban taglalt képdekorációt egy adott témára is felfűzhetjük. Egy jól sikerült családi nyaralás képeivel, vagy a lakásunk alapszíneiből megkomponált kollázsszerű képcsoport alkalmazásával. 

Galériafal családi fotókból

Vegyes képek elszórtan a falon, lépcső mellett