Tanácsos úgy döntenünk, hogy egy kép, vagy dekorációs elem illeszkedjen lakásunk hangulatához, és személyiségünkhöz egyaránt, hisz nap mint nap találkozni fog tekintetünk az adott képpel. Ma már számos stílusú, mintázatú poszterekkel, képillusztrációkkal találkozhatunk a világhálón, de vajon mi illik egy hálószobába, és mi egy nappaliba? Mi alapján válasszunk képeket a különböző helyiségekbe? 

Nézzünk pár példát az utóbbi kérdésekre:
A halószobánk a nyugalom szigete, ezért itt használjunk nyugtatóbb impulzusú posztereket, melyek nem ingerlik érzékeinket, nem mozdítanak ki minket pihenési időszakunkból. Egy nyugodt tó, egy homokos tengerpart harmonizál a pihenés érzetével. Egy fehér virágokkal teli fa, vagy egy éjszakai égbolt kép szintén jó választás lehet, de egy virág, mint egy tulipán, vagy pitypang is békét sugározhat.

A nappaliban már jöhetnek élénkebb színek és dinamikusabb képek. Ezek lehetnek absztrakt alakzatok, vízesések, vagy ide illő egy nagyváros fotográfiája is. Ebben a helyiségben a poszter, vagy kép, akár egy egész falat is beboríthat. Arra viszont figyeljünk, hogy a sötétebb színek szűkítik a teret, a világosabb színek tágítják. Ezért egy kisebb nappaliba nem ajánlott a sötét szín nagyobb méretben való használata.
Gyermekszobához is kaphatóak már különböző mintázatú poszterek. A gyermekek ezeket nagyon kedvelik. A kisfiúk egyik kedvence az űrhajós, vagy világűr mintás fali poszter. Számos fiúgyermek álma, hogy traktorba üljön, vagy markológépet vezethessen. Effajta legendás gépek a falon nagy örömöt okozhatnak gyerkőcünknek.

A különböző mesehősökről se feledkezzünk meg: az Oroszlánkirály, a Micimackó, vagy az Aladdin, mindig kedvenc hőse társaságában lehet. A kislányok szobájában a hercegnős poszterek a legkedveltebbek, mint a Jégvarázs, vagy Hamupipőke, és még sorolhatnánk a választékokat. Érdemes lehet megkérdeznünk apróságunktól, mielőtt vásárolnánk, hogy milyen képet szeretne a falára, így biztosra mehetünk, hogy tetszeni fog neki, és örömét leli majd benne.

A konyhába jól illenek a különböző gyümölcsös és zöldséges tálak motívumai, vagy a konyhai fűszerek, illetve illusztráció egy frissen főzött reggeli kávéról. Hogyha az étkezőnk a nappalival összekapcsolt, akkor egy poszter geometrikus mintával, vagy egy romantikus olajfestmény hatású virágcsokor jó választás lehet. Amennyiben viszont valami egyedire vágynánk, lehetőség van egyedi képek, poszterek készíttetésére is. Ha például van egy kedvenc képünk, akár egy nyaralásról, vagy egyszerűen szeretünk fotózni, és a saját albumunkból választanánk helyiségeinkbe képet, azt is megtehetjük. Számos szolgáltatónál találkozhatunk egyedi kép készítésének lehetőségével.

Léteznek ezen kívül még olyan képek, melyek különböző rövid idézeteket tartalmaznak, minimalista designnal ellátva, fehér háttérrel, fekete betűszínnel. Egy ilyen képek egy íróasztal fölött nagyon inspiráló lehet a hétköznapokban. Elérhetőek színes mottókat ábrázoló poszterek, ezek között válasszuk ki a nekünk tetszőt. Érdemes mindenképpen olyan képet választani, ami kifejez minket, így hosszú távon tud éke lenni lakhelyünknek.