Vannak, akik már lassan egy hónapja járnak a ki a tóparti nyaralójukba és már teljesen felkészítették a nyári nagyüzemre. Ebben a válogatásban a vízparti nyaralók berendezéséhez szeretnénk néhány ötletet adni. Igazából nem is kell túl sok ahhoz, hogy vérbeli vízparti vagy tengerparti hangulatú nyaralónk legyen. A falszínek és a bútorszínek tekintetésben a kék árnyalataival indítsunk a leghalványabb kéktől egészen a sötét navy árnyalatig. A fehér falszakaszokon használhatunk evező, mentőöv, vagy vasmacska figurákat akár valós tárgyakkal, akár képekkel, tapétákkal. De nézzük sorban az egyes ötleteket, mert bizony van bőven! 

1. Amint már említettük, egy kék-fehér egység jó kiindulási pont lehet. Ebben a hálószobában a világoskék függöny szép kiegészítője a fehérre festett rusztikus deszkalapoknak. 

Nyaraló stílusú hálószoba

2. A fonott bútorok igazi nyaraló hangulatot teremtenek, így azokat feltétlenül ajánljuk. Az apró kiegészítők is szerepet játszanak a végeredményben. Ilyen lehet egy régi tárolóorsós legyező horgászbot a falon. 

Fonott kanapé nappaliban

3. A nyaraló különálló gyerekszobájában is érdemes a vízparti hangulatot becsempészni. Remek példa ere ez a világítótornyos tapéta az ágy felett. 

Gyerekszoba világítótornyos tapéta

4. Ha van polcos szekrényünk, amit szívesen lefestünk, választhatjuk ezt a változatot, amikor csak a belső oldal kap egy kellemes tengerkék színt. A polcokra a sok apróság mellé hangulatos vízparti, csónakos képeket is tehetünk vagy kagyló kompozíciót különböző méretű üvegekben.

Kékre festett belső polc

5. Ha közvetlenül rálátunk a vízre, akkor az árnyékolókat is úgy kell megtervezni, hogy ne akadályozzák a kilátást, a napszakoknak megfelelően viszont könnyen mozgathatóak legyenek. A római roló erre a célra tökéletesen megfelel, ráadásul nagyon sokféle anyagból elkészíttethetjük.

Nappali rózsaszínű dohányzóasztallal

6.  Régi evezők az étkező sarkában, kék és fehér csíkos terítő az asztalon nagyon szép középkék székekkel. Szinte érezni a víz illatát. Ilyen hangulatos helyen a reggeli is valahogy sokkal jobban esik. 

Kék és sárga étkezőszékek

7. Képek kompozíciója csendes és hullámzó tenger témákkal kerettel és keret nélkül. Egy ilyen összeállítás a nappaliban az étkezőben és a hálószobában is telitalálat. 

Hajós témájú képek

8. Laza és látványos hatást kelt a szalmakalap dekoráció a teraszon és az előszobában egyaránt. A fonott táskák is készen állnak a piacozásra vagy a strandolásra. 

Szalmakalap dekoráció falon

9. Szigetes konyha pazar türkizkék konyhafal burkolattal. A hal dekoráció a Seafood régi fémtábla és a kék bárszék pedig félreérthetetlenül hozza a vízparti hangulatot. 

Türkiz falicsepe a konyhába

10. Egy jól megválasztott bútorszövettel tökéletes tóparti hangulatot teremthetünk, amire a sellő motívum csak ráerősít. Tulajdonképpen minden természetes kiegészítő jó választás, kövek, kavicsok, madártollak, megfelelően kiszárított és megtisztított uszadékfa darabok. 

Kék bútorok a vízparti hangulathoz

11. Az üde hangulatot friss virágcsokrokkal csak fokozhatjuk, amik nem csak szépek, de kellemes illatukkal betöltik a helyiséget. A dohányzóasztal közepén apró tárgyakat is elhelyezhetünk, ahogyan itt is látjuk egy távcső formájában. 

Római roló textil árnyékoló

12. A nappaliba kihelyezett hajómodell egyenesen vonzani fogja a tekintetet. A hajómodellek szerelmeseinek ez egy kötelező darab. A rendszeres portalanításra persze egy ilyen tárgy esetén is fel kell készülni, ami a szokottnál több időt fog igénybe venni, de ezért a látványért megéri. 

Hajómodell és sárga fotelek

13. Az alábbi enteriőrben már egyesül a bambusz római roló, a hajómodell és a hajós olajfestmény látványa. Az összhangot a türkizkék csillár a Windsor székek és a pad teszi teljessé. 

Bambusz árnyékolók Windsor szék és hajó az étkezőben

14. A nyaraló konyhaszigetébe épített koptatott lécek régi csónakok elöregedett deszkáit juttatja az eszünkbe. Az egészen világos zöld árnyalatú konyha választása is nagyon jó egy vízparti nyaralóba. 

Vintage konyha részlet

15. Faházak esetén nagyon szép lehet a nyers színű beltéri falburkolat alkalmazása, ami csak színtelen kezelést kap. Ilyenkor a csomók természetessége sem tűnik el. Ehhez az alapszínhez pedig sokkal könnyebb lesz a bútorok és a lakberendezési kiegészítők választása is. 

Natúr falburkolat ami hajókabin hangulatot ad

16. Elegáns hálószoba nyaralóban kék ágytakaróval és levélmintás tapétával. 

Világoskék ágytakaró és vízinövény mintás tapéta a falon

17. Egyszínű világos fotelek kék csíkos párnákkal. A díszpárnák tökéletesen alkalmasak arra, hogy szezonálisan változtassunk a dekoráción, így érdemes többféle színkombinációt is vásárolnunk. 

Kék és fehér csíkos mintás ülőgarnitúra

18. Antikolt kivitelű romantikus hangulatú vaságyak a hálószobában. Szép kiegészítőjük egy üvegbe épített olvasólámpa és egy kék rongyszőnyeg. 

Vaságyak és kék-fehér árnyékolók

19. Vastag kötelek kapaszkodnak a mennyezetbe az ágy négy sarkán, mintha csak hajókötelek között lennénk. Ehhez kifinomult választás a szitakötő mintás függöny. 

Hajókötél dekoráció a hálószobában

20. Igazi vintage hangulatú konyha részlet sok koptatott felülettel és sellő motívummal. 

Sellő mintás konyha dekoráció vízparti nyaralóban

21. A kék természetesen nem minden esetben kötelező, hiszen nem biztos, hogy mindenki kedveli ezt a színt, főleg nagyobb mennyiségben. Ám ekkor is érdemes a pozitív kisugárzású árnyalatokat választani és azokat párosítani sok természetes anyagú kiegészítővel. 

Fonott bútorok nyaraló előszobájában

22. Világoskék és fehér mintás függöny az elegáns olvasósarokban. Adott esetben a kedvenceink pihenőhelyéről is gondoskodnunk kell a nyaralás alatt...:)

Sárga párnák és a kék függönyök

23. Az étkező és a terasz között gyakori az átjárás, ilyenkor érdemes a dekorációban is továbbvinni a stílusunkat. Ekkor fogunk egységet alkotni, és nem lesz zavaros az összhatás. 

Fonott székek és natúr anyagú szőnyeg az étkezőbe

24. A kék erőteljes árnyalatait nem csak a fehérrel, de a fa barnás színeivel együtt is használhatjuk. A régi és az új darabok együttes használata - bútorok esetében is - sokkal érdekesebb mind a homogén berendezés. 

Tengerkék szövetek és takarók a nappaliban

25. Nyaralók esetében is páratlanul szép a látszó gerendák alkalmazása, a fonott lámpabúrák és a tömörfa jelenléte. 

Konyha fonott lámpabúrákkal

26. Faldekoráció madarakkal és vízimadarakkal. 

Madár és hajó motívum a falon

27. A friss virág dekoráció rendkívül barátságossá teszi a nappalit. Ha éppen nem tudunk beszerezni egy-két csokorral, akkor használhatunk dús, virágmintás párnákat. 

Szizál szőnyeg és virágos párnák tengerparti hangulat

28. Ennek a nyaralónak a nappaliját a nagy fehér ülőgarnitúra uralja. a sok fafelület ódon hangulatot kölcsönök a térnek, mintha egy vitorlás hajó kabinjában lennénk. A sok apró kiegészítő, a barométer, a régi gyertyatartó a térképek és a hajózászló mintás párnák ezt az érzést csak tovább erősítik. 

Hajózászlók a párnákon

29. Ez a nyaraló pedig olyan mintha egy vízparti kocsmába toppantunk volna. Régi fém reklámtáblák, kopottas székek teljesen eklektikus bútorokkal. Mindez egyfajta szabadságérzéssel párosul, amit egy szépen berendezett vízparti nyaralóban minden évben újra és újra átélhetünk...

Vízparti vintage berendezés