Sok mindent lehet szeretni a nyárban: a hosszú nappalokat, a langyos nyári estéket, a strandolást, a friss gyümölcsöket és még számtalan dolgot. Azonban a nyári meleget nem mindig könnyű elviselni. Szerencsére néhány praktikával és kiegészítővel könnyen enyhíthetünk a forró hangulaton!

Ha kert, akkor medence!

Akinek van kertje, az eleve óriási előnnyel indul a perzselő napsütésben, hiszen a zöld lombok alatt könnyebben találni enyhülést. Azonban a fákon és bokrokon túl is akadnak lehetőségek, hogy gyorsabban lehűthessük magunkat. Remek ötlet például a kerti medence beszerzése, ami egy költséghatékony megoldás, ráadásul minden korosztálynak egy változatos örömforrás.

Vízi matrac

A frissítő víz medence játékok és néhány vizi matrac segítségével még élvezetesebbé tehető, így a gyerekek körében is egészen népszerű lesz. A vízi matrac ringatózása tökéletes kikapcsolódást nyújt és egyben a napozóágy szerepét is betöltheti. Másik nagy előnye, hogy bárhová magunkkal vihetjük. 

Flamingó úszógumi

Árnyékos balkon, növénytakaróval

Akinek nincs kertje, azonban az otthonához tartozik egy erkély vagy terasz, annak az árnyékoló mini dzsungel jelentheti a legjobb megoldást. Sokan nem veszik számításba, hogy a balkonokon vertikálisan is felfüggeszthetők a különféle kaspók és balkonládák, ezért akár egy zöld növényfalat is készíthetünk az erkélyünkre.

Balkon sok növénnyel

A sok növény nem csak árnyékol, de kiválóan takar is, így jobban elszigetelhetjük otthonunkat a város zajától. A balkon-dzsungelt feldobhatjuk kisebb méretű kültéri bútorokkal - ha a hely mérete engedi, építhetünk raklap bútort is -, fényfüzérekkel és más díszekkel. Ilyen zöld környezetben sokkal könnyebb lesz elviselni a nyári kánikulát is!

Hűvös ház, hideg színek

Attól függetlenül, hogy az ingatlanhoz tartozik-e kert vagy balkon, érdemes az otthon belső tereit is felkészíteni a nyárra. Az optimális hőmérséklet fenntartása érdekében több trükköt is bevethetünk, így annak sem kell csüggedni, akinek a lakásában nincs légkondicionáló berendezés telepítve.

Hidegebb színű szoba

A sötétítő rolók és fénykizáró, azaz blackout függönyök napközben nem engedik behatolni a forróságot, a textíliák színének kiválasztása pedig az agyunkkal hiteti el, hogy nincs is olyan meleg. Érdemes a nyárra a díszpárna huzatokat, függönyöket és plédeket hideg színű garnitúrára cserélni. A világos, hideg pasztell színektől automatikusan alacsonyabb hőmérsékletre asszociálunk, így könnyebben viseljük a rekkenő hőséget.

Lakberendezés hideg színekkel

Azért dideregni nem fogunk, de a megfelelő színek alkalmazása valóban eredményesebb lehet. Hideg színeknek tekintjük általában a kékes, zöldes és lila árnyalatokat. Ezek a színek a lakberendezésben nyugtató, hűvös és friss hatást kelthetnek, és befolyásolhatják a hőérzetet.