Cikkünkben olyan tippeket találsz, amikkel te is könnyedén belevághatsz egy környezettudatos lakberendezés és otthon kialakításába.

Környezettudatos lakberendezés

Természetes anyagok használata

A fenntartható otthon kialakításának egyik alapelve a természetes anyagok előnyben részesítése. A gyapjú, a pamut és a len nemcsak környezetbarátak, de könnyebben is bomlanak le, így kevesebb terhet jelentenek a Föld számára. Választhatsz például bambuszból, parafából és jutából készült darabokat is, melyek egyedi stílust és tartósságot kölcsönöznek otthonodnak.

Fenntartható bútoralapanyagokDODO - Öko otthon kollekció

Újrahasznosított anyagok felhasználása

Az újrahasznosított anyagokból készült termékek nemcsak kreatívak, de környezetbarátak is. A fa, fém, üveg vagy műanyag újrahasznosított formája segít csökkenteni a hulladék mennyiségét és a természeti erőforrások kihasználását.

Energiatakarékosság 

Válassz például LED izzókat és modern nyílászárókat, hogy csökkentsd az energiafelhasználást és a környezeti terhelést.

Tudatos dekoráció

A szezonális dekorációk körültekintő kiválasztása segít minimalizálni a felesleges fogyasztást és a hulladéktermelést. Válassz tartós, minőségi díszeket, és használjunk természetes elemeket, mint például préselt falevelek vagy fenyőágak, hogy otthonunkat fenntartható módon díszítsük fel.

Tudatos dekoráció
Bamboo Lounge barna mangófa tálalószekrény

Fenntartható bútoralapanyagok

Ha bútort vásárolsz, figyelj arra is, hogy fenntartható forrásból származó alapanyagokból készüljön. A bambusz, a rattan és az újrahasznosított fa kiváló alternatívái a hagyományos fából készült bútoroknak, melyek segítségével környezetbarát otthont rendezhetsz be magadnak.

Környezetbarát lakástextilek

Használj gyapjú, pamut és len textileket, amik nemcsak környezetbarátak, de otthonos hangulatot is kölcsönöznek, miközben segítenek csökkenteni a környezeti terhelést.

Harmony fekete 100% pamut állólámpaHarmony fekete 100% pamut állólámpa

Zöld növények szerepe

A növények nemcsak díszítőelemek, hanem oxigéntermelők és levegőtisztítók is. Általuk közelebb hozhatod a természetet, és kellemesebbé teheted a környezeted. 

Kedvet kaptál a fenntartható otthon kialakításához? A DODO HOME-nál számos csodaszép, környezetbarát bútort találsz, nézz szét nálunk!

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem és webshop

1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint

www.dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva