Sokszor csak egy kis változtatásra van szükség, de az is lehet, hogy a nagy lelkesedésnek egy tipikus lakberendezési hiba áll az útjába.

DODO lakberendezési ötletek

1. Nincs kialakult elképzelés a fejedben
Az egyik leggyakoribb probléma, ha nincs előre kidolgozott, világos koncepciód arról, mit is szeretnél elérni. Ha nem határozod meg előre, milyen stílust és hangulatot szeretnél a lakásodban, könnyen előfordulhat, hogy impulzusszerűen vásárolsz össze mindenfélét. Ez a kaotikus és zavaros összképhez vezethet.

Ezért fontos, hogy mielőtt bármit vásárolnál, gondosan átgondold, milyen stílus illik hozzád: modern, klasszikus, minimalista, bohém vagy romantikus? 

Lakásdekorációs ötletek

2. Túlzásba viszed a dekorációt
Egy otthon akkor válik igazán otthonossá, ha a lakói kedvenc tárgyaikkal veszik körül magukat. Ugyanakkor a túl sok dekoráció könnyen zsúfoltsághoz és káoszhoz vezethet. Ha minden polcot, asztalt és szabad felületet telepakolsz vázákkal, kaspókkal, az zavaró lehet és ronthatja az összképet. 

Válassz ehelyett néhány hangsúlyos dekorációs tárgyat, képet, vagy akár különleges tükröket és egészítsd ki ezeket néhány kisebb, harmonizáló elemmel.

Modern design kanapéDODO HOME - kanapék

3. Minőség helyett ár alapján döntesz
Bár a költségek mindig fontos szempontot jelentenek, érdemes beruházni a tartós, prémium minőségű bútorokba. Az olcsóbb darabok rövid távon lehetnek vonzóak, de hosszú távon gyakran gyorsan elhasználódnak és cserére szorulnak. Ezzel szemben a drágábbak esetében a megmunkálás, az anyaghasználat és a funkcionalitás mind-mind fontos szempontok. Egy jól megválasztott kanapé, szekrény vagy asztal hosszú évekig szolgál majd téged és családodat.

4. Katalógust csinálsz az otthonodból
Sokan bizonytalanok a lakberendezés terén, és emiatt a lakásuk úgy néz ki, mintha egy bútor katalógus oldalai elevenedtek volna meg. Bár így a stílusok, formák és színek tökéletesen összehangoltak, az egyediség és a személyes tárgyak hiánya miatt hiányozhat az a melegség és kényelem, amely otthonossá teszi a teret.
Hogy ezt elkerüld, egészítsd ki a gondosan megtervezett belső teret olyan egyedi tárgyakkal és emlékekkel, amelyek személyes jelentőséggel bírnak számodra. Ezek a kiegészítők adják meg az otthonod valódi lelkét.

Lakberendezési hiba a rossz világításDODO HOME - világítás

+1. Nem a megfelelő világítást választod
Kiegészítésként muszáj megemlítenünk a világítás fontosságát. A helyiségek megfelelő megvilágítása alapvetően befolyásolja azok hangulatát és használhatóságát. Fontos, hogy többféle fényforrást használj: mennyezeti lámpák, állólámpák, asztali lámpák és hangulatvilágítás egyaránt szükségesek. Így könnyedén alakíthatod a fényviszonyokat az adott tevékenységhez és napszakhoz igazodva.

Az otthonod berendezése során tehát törekedj arra, hogy tudatosan és átgondoltan alakítsd ki a tereket, kerüld el a túlzásokat, és ne félj a minőségi darabokba invesztálni. Így biztosan olyan otthont teremthetsz, ahol igazán jól érzed magad.

Vágj bele az álomotthon projektbe a DODO HOME segítségével!

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem és webshop

1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint

www.dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva