A DODO-nál több mint 1000 kerti bútor és kiegészítő közül válogathatsz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Kültéri étkezőasztal székekkel

A kültéri szekció megfelelő kialakítására ugyanúgy érdemes nagy hangsúlyt fektetni, mint otthonunk belső helyiségeire, hiszen így lesz tökéletes az összhang. Akár kisebb, akár nagyobb térrel rendelkezel, ugyanúgy van lehetőséged stílusosan berendezni az erkélyt vagy a kertet, teraszt. Milyen szempontokat vegyél figyelembe? A DODO segít!

Légy tisztában a rendelkezésre álló hellyel és a méretekkel!

Az első és legfontosabb, hogy mekkora helyed van, ugyanis ez dönti el azt a kérdést, hogy milyen és mennyi kerti bútort tudsz vásárolni. Ha viszonylag nagyobb méretű kerted vagy teraszod van, akkor érdemes alapdarabnak érdemes vagy egy 4-8 személyes kerti garnitúrát vagy egy 6-10 személyes kerti étkezőasztalos szettet beszerezned. Ezeket kombinálhatod is, ha van annyi helyed, de például napozóágyak egy napernyővel, kert esetén egy kerti pad vagy egy kerti kanapé is nagyon jó választás lehet.

Kis kerti étkezőasztal
ELIAS kerti asztal 200 cm és KUBIK kerti székek

Ha csak egy erkélyed vagy kisebb teraszod van, akkor egy 2-4 személyes garnitúra is elég. 

Mire akarod használni a kerti garnitúrádat?

Az előbb említett paraméterek mellett azt kell letisztáznod, hogy elsődlegesen milyen céllal fogod használni az adott területet. Családi összejövetelekre, vendégvárásra, nyári sütögetésekre? Vagy inkább csak olvasásra, home office esetében munkára? Ez csak és kizárólag rajtad áll. Ha neked fontos a relax és a kint töltött pihi idő, akkor egy függőágy vagy egy függőfotel beszerzésén is érdemes elgondolkodnod.

Kültéri lounge bútor fehér

Tikfa dohányzóasztal

Milyen anyagból készüljön a kerti bútorod?

Elérkeztünk az egyik legfontosabb szemponthoz, a bútor alapanyagához. A megfelelő anyagválasztás- és használat határozza meg az időtállóságot és a strapabírást, azaz biztosítja a kívánt minőséget. Kültéri bútorok esetén is több opció közül választhatsz, így biztosan megtalálod az a típust, ami a legjobb a számodra.

A legnépszerűbb anyagok közé tartozik a tömörfa, a természetes és a műrattan, a bambusz, alumínium vagy az acél. Utóbbiak előnye, hogy jól bírják az időjárás viszontagságait, nem rozsdásodik, hosszú élettartamúak, könnyen mozgathatóak és nem igényelnek különösebb karbantartást. A kivitelezésük sokféleségének köszönhetően te is könnyen megtalálhatod az otthonodhoz illő változatot.

Fotellel kombinált kerti szett szürke párnákkal
ERNST kerti garnitúra

A tömörfán belül a leggyakrabban előforduló fajta például a tölgy, az akác, a fenyő, de a tikfából készült bútorral is gyakran találkozhatsz. A tömörfából készült bútorok is nagyon masszívak és erősek, viszont évente érdemes őket lekezelni 1-1 réteg páccal, hogy biztosan bírják a kinti körülményeket. Nézz fel a DODO.HU-ra és csapj le a legtrendibb kerti bútorokra!

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem

Cím: 1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint
E-mail cím: hello@dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva