Megunva a sablonos, egyhangú lakástextíliák kínálatát, elhatároztuk, hogy létrehozunk valami egészen egyedülállót és személyre szólót, amivel megajándékozhatjuk magunkat és szeretteinket. Kézzel készült termékeink megálmodásánál és elkészítésénél a finom csipkék, fodrok, minőségi textíliák, a kifinomultan lágy és a romantikus vonalvezetés kaptak főszerepet. Általuk válik a lakásból otthon, az ajándék pedig személyes emlékké alakul át.

Csipkelengye vintage lakberendezéshezA kelengye szó használata manapság egyre inkább feledésbe merül és elvészni látszik. A szó jelentése hozomány, általában a menyasszony hozta magával és az otthon szépítésére szolgáló textilneműk tartoztak ide, úgy mint törölköző, asztal- és ágynemű, függöny. A Csipkelengye megszületését az értékteremtés, a jó ízlés és a hagyományőrzés hívta életre. Termékpalettánkon rusztikus és romantikus lakástextíliák széles választékát találhatja meg az érdeklődő. A Csipkelengye világát a tradíció és nagyanyáink hagyománya ihlette. Fontos számunkra, hogy termékeinken visszaköszönjenek a régmúlt szép idők stílusjegyei, ezzel visszahozva a nyugodt békebeli időket mai rohanó világunkba. Ugyanakkor lakástextíliáink megálmodásánál szem előtt tartottuk, hogy a jelenben is éljenek egy picit, ezért tervezésüknél vintage és shabby chic stílusjegyekkel is felruháztuk valamennyiüket.

Ágyneműk

Alkonyat garnitúra

Romantikus Csipkelengye kék ágynemű

Igazi vintage hangulat köszön vissza ebben a szürkéskék színben és a levarrt fodrokban pompázó ágyneműhuzat garnitúrában. Kitűnő ajándék lehet akár nászajándékba is.

Pirkadat garnitúra

Csipkelengye fodros ágynemű

A hófehér és a szürke színek házasságából született fodros ágyneműhuzat az igazi romantika kedvelőinek szívébe lophatja be magát. Kitűnő ajándék lehet akár nászajándékba is. Több ágynemű a webshopban >

Az értékteremtés valójában az egyik legkiemelkedőbb szempont volt kollekciónk megtervezésénél. A tömegcikkek elterjedésének virágkorában sajnos nehéz olyan egyedit és valódi értéket találni, ami egy picit megállítja az időt és a sajátunkévá válik. …magunkénak tudhatjuk azt a használati tárgyat hosszabb időre, esetleg még értéket is képvisel számunkra… és – még azt is megkockáztatjuk, hogy - talán még gyermekeink, unokáink számára is nyomot hagy a családi tradíció és értékek vonalán.

Törölközők

Árnyékliliom törölközőszett

Csipkelengye csipkés törölköző

Ekrü színű frottír puhaság 5 cm ekrü csipkével szegélyezve. A szett tartalma: 1 db 50x100 cm-es kéztörlő és 1 db 30x50 cm-es arctörlő. Méret: 50x100 cm, 30x50 cm, Anyaga: 100% pamut, 400 gr/m2. Szín: ekrü, 30 °C-on mosható.

Sivatagi rózsa törölközőszett

Csipkelengye csipkés törölköző

A natúr és a fehér színek házasításából született meg ez a különleges modell. A natúrszínű frottír találkozása a fehér csipkével nem mondható szokványos párosításnak, de a végeredmény és a látvány önmagáért beszél. A szett tartalma: 1 db 70x140 cm-es fürdőlepedő, 1 db 50x100 cm-es kéztörlő és 1 db 30x50 cm-es arctörlő. Több törölköző a webshopban >

Méret: 70x140 cm, 50x100 cm, 30x50 cm. Anyaga: 100% pamut, Szín: natúr frottír fehér csipkével, 30 °C-on mosható.

"A kollekció darabjai, főként azok a termékek, amelyek közvetlen érintkeznek bőrünkkel 100%-ban pamut alapanyagokból készültek. Az anyagok kiválasztásánál főszerepet kapott a darázs illetve a frottír a konyharuhák és törölközők világában, valamint az ágyneműknél is a bőrbarát pamutokat választottuk, gondolunk itt szintén a darázsanyagra illetve a jó minőségű damasztokra és pamutvásznakra."

Abroszok, terítők

Szürke rózsa abrosz

Csipkelengye szürke rózsa abrosz

A pasztellszürke szín visszafogottá, a rózsák egyedivé teszik ezt a terítőt, amit hétköznapra és ünnepre is egyaránt ajánlunk. Az abrosz dísze még a széles szürke fodor, amelyben a rózsák színe köszön vissza. Minden abrosz egyedi méretben és formában (kör, ovális, négyzet, téglalap) is rendelhető.

Vanília abrosz 140x220 cm

Csipkelengye vintage abrosz

A duplafodros, vaníliafagyi színű len abrosz valódi eleganciát sugároz. A szolid fodor díszítést egy keskeny ekrü színű csipke választja el a középrésztől. Ez a darab az ünnepi asztalon a háziasszony és a vendégek kedvence lesz. Minden abrosz egyedi méretben és formában (kör, ovális, négyzet, téglalap) is rendelhető. Több abrosz a webshopban >

"A fehér szín mindig is a tisztaságot jelképezte. Hol máshol lehetne ezt a színt jobban felhasználni, mint egy kelengye összeállításánál. A fehér szín termékeink nagy hányadában visszatér, de emellett koncentráltunk a pasztell színek megjelenésére is. A gyönyörű halványrózsaszín vagy az ekrü és bézs színek árnyalatai csak fokozzák a hatást.  A fodrok, ráncok és húzások a shabby chic vonalakat hangsúlyozzák illetve az egymásra rádolgozott többfajta anyag használata is ezen stílus jegyeit erősítik. A csipkék és a szalagok használata szinte majdnem az összes terméken visszaköszön, amely a régmúlt szép időket idézi illetve a vintage hangulatjegyeit fűzi fel."

Konyharuhák

Vadrózsa konyharuha

Csipkelengye konyharuha vadrózsa mintás anyagból

Az ekrü darázs anyagot gyönyörűen feldobja a vadrózsás motívumokkal díszített fodor, diszkréten egy ekrü színű pamutszalaggal szegélyezve. Méret: 50x70 cm, 100% pamut, Szín: ekrü, 30C-on mosható.

Rózsakert konyharuha

Csipkelengye romantikus stílusban

Az ekrü színben pompázó konyharuhák egyik közkedvelt modellje, nem csak a vintage hangulatú kopott zöld rózsás díszcsíktól, hanem egyben a gyönyörű ekrü csipkétől vált nagy kedvenccé. Méret: 50x70 cm, Anyaga: 100% pamut, Szín: ekrü, 30 °C-on mosható. Több konyharuha a webshopban >


"A textíliák széles választéka mindennapi használatra hivatott, úgy mint a konyharuhák vagy akár a törölközőszettek is. A törölközőgarnitúrák esetében igen közkedvelt páros kollekciónk, amelynek darabjait hölgyeknek és uraknak készítettünk párban. Ezek a szettek méltón szolgálják gazdáikat és emellett esztétikusan mutatnak egymás mellett fellógatva, hiszen a díszítőelemek visszatérnek mindkét nemnek szánt garnitúrán."

Díszpárnák

Vintage díszpárnahuzat - hangjegy mintával

Csipkelengye vintage díszpárna hangjegy mintás

Igazi vintage hangulatot varázsolhat nappalijába vagy hálószobájába, ezekkel a gyönyörű díszpárnákkal. A párnák egyediségét a különböző színű, textúrájú és mintázatú anyagok együttélése adja, természetesen csipkével szegélyezve. Az ár a párnabetétet nem tartalmazza, csak a díszpárnahuzatot. A párnabelső külön megvásárolható. Méret: 40x40 cm, Anyaga: 50% pamut, 50% poliészter. Szín: natúr, 30 °C-on mosható. 

Vintage díszpárnahuzat - világítótorony mintával

Csipkelengye világítótorony mintás

Igazi vintage hangulatot varázsolhat nappalijába vagy hálószobájába, ezekkel a gyönyörű díszpárnákkal. A párnák egyediségét a különböző színű, textúrájú és mintázatú anyagok együttélése adja, természetesen csipkével szegélyezve. Az ár a párnabetétet nem tartalmazza, csak a díszpárna huzatot. A párnabelső külön megvásárolható. Több díszpárna a webshopban >

Babakelengye

A babakelengyénk gyermekszületésre és keresztelőre készült, de fellelhetők benne olyan darabok is, amelyek születés- vagy névnapi ajándékként is megállják a helyüket. Gyermekünk megszületése az egyik legfontosabb esemény az életünkben, ezért összeállítottunk egy olyan babaszületési szettet, amely majd 18 év múlva – akár egy születésnapi ajándékként – akkor már felnőtt gyermekünket is emlékeztetni engedi majd erre a csodálatos eseményre, legyen szó a babazsákról vagy a születési párnáról.

Keresztelőre szánt ajándékaink, úgy mint a csipkés előke és a kiscipő hófehér színben készültek a tisztaságot jelképezve. A személyes emlék jellegét és a vissza nem térő alkalmat jelképezve monogrammal ellátott szetteket ajánlunk ezen alkalomra. A monogramozás lehetőségét minden termékünk esetében választható pluszként ajánljuk, hiszen ezzel még inkább teszünk a textília személyre szabottságáért. Monogramjainkat kézzel hímezzük, színben és formában az adott gyönyörű termékhez illően.

Babazsák

Babazsák, babakelengye

Legyen ez a babazsák gyermeke szobájának kedves dísze. Szépsége mellett hasznosságát is érdemes kihangsúlyozni, tárolhatunk benne kisebb ruhadarabokat, pelenkát vagy akár plüssmackókat. Babaszületésre vagy keresztelőre igazán kedves személyre szabott ajándék. Az ár tartalmazza a névvel ellátott zsákon kívül a saját anyaggal bevont vállfát is. Méret: 40x50 cm, Anyaga: 100% pamut, Szín: választható, 30 °C-on mosható.

Baba születési párna

Baba születési párna

Gyermekünk megszületése az egyik legfontosabb esemény életünkben. Ez a gyönyörű párna mindig erre a csodálatos napra fog minket emlékeztetni. Az ár tartalmazza a névre szóló huzaton kívül a töltetet is.Kérjük a gyermek adatait (keresztnév, születési dátum, súly, hossz) megrendeléskor a megjegyzés rovatba megadni. Több babakelengye a webshopban >

Méret: 40 x 60 cm, Anyaga: 100% pamut. Szín: választható, 30 °C-on mosható.

Tányéralátétek

Lila rózsás tányéralátét

Rózsás textil tányéralátét

A tavaszi vagy akár az ünnepi asztal dísze is lehet ez a gyönyörű rózsás tányéralátét. Dupla anyagból készült és színben harmonizáló ripszszalag szegélyezi, mindez tartást ad az alátétnek. 4 vagy 6 db-os szettben is ajánljuk.

Zsebes tányéralátét

Zsebes tányéralátét

A homokszínű zsákvászon tányéralátét praktikus dísze lehet a terítéknek, hiszen a kis zsebbe elrejthetjük a szalvétát és az evőeszközöket. Az ekrü színű csipkeszél igazi romantikus hangulatba ejti a házigazdát és a vendégeket egyaránt.

Kötények

Vadrózsa kötény

Vadrózsa mintás konyhai kötény Csipkelengye

A vadrózsákkal díszített kötény vállrészét a fodor és a csipke teszi még finomabbá. Kínálunk hozzá hasonló mintával konyharuhát és asztali futót. Nagyon kedves ajándék lehet akár szettben is valamelyikkel párosítva.

Gyerekkötény rózsaszín rózsás

Konyhai kötény gyerekkötény, rózsaszín

Kis kuktáknak és kis cukrászoknak készítettük ezt a modellt, hogy édesanyjuk, nagymamájuk ügyes segítői lehessenek a konyhában. Több kötény a webshopban >

A praktikum mellett a díszítés jegyei hordozzák magukban a Csipkelengye választékának különlegességét. Ágyneműgarnitúráink egyedisége is díszítésükben rejlik, így a fodrok és csipkék teszik különlegessé a modelleket, amelyek garantáltan nem jönnek majd velünk szembe a nagyáruházak lakberendezési osztályain. Az asztalneműk megtervezésénél teret engedtünk a különböző formáknak, így asztalokhoz illeszkedően kínálunk négyzet, téglalap, kör vagy akár ovális formában is asztalterítőket.

Hiszünk az egyedülállóban és a minőségben, abban, hogy a tömegcikkek korában még nagyobb szükség van az egyedire, a tradicionálisra. Megálmodtunk egy olyan világot, amely a Csipkelengye kollekciójában életre kelt. Az álomból valóság lett, amelyet szeretettel ajánlunk az Ön figyelmébe is a következő oldalakon.

Csipkelengye Csapata

Csipkelengye webshop

 Csipkelengye lakástextil webáruház
Amitől az otthon nemesebb lesz...

www.csipkelengye.hu