Attractive Pipe egyedi lámpa fekete

Dunabogdányi műhelyükben különleges lakásdekorációhoz, irodákba, éttermekbe, szórakozóhelyekre készítenek világítótesteket.

Lakberinfo: Egyedi lámpák tervezésére kevesen adják a fejüket. Mi inspirálta erre Mátyási Gábort? Valamilyen műszaki, vagy művészeti tanulmányok előzték meg?

Mátyási GáborMátyási Gábor: - Egyik sem igazán. Szakmámat tekintve asztalos vagyok, ezen belül kedvelt területem az antik bútorok restaurálása. Fantasztikus dolog valami régit felújítani, életre kelteni.Sok türelem, kreativitás és fantázia, na meg ízlés és stílusismeret kell hozzá.

Nagyapám is vonzódott a fémekhez, úgy látszik az én életembe is elérkezett ez a szakasz, amikor a fém fontos szerepet játszik. Valami olyat szerettem volna készíteni, ami bárhova beilleszthető, új, stílusos, egyedi. Miért pont lámpa? Egyszerűen úgy gondolom, hogy a lámpáink szerves része, egyedi dísze, fényforrása lehet bárkinek az otthonában.

Li: Az Attractive Pipe lámpáit szemlélve rögtön szembeötlik, hogy itt csőidomok adják az alapmotívumot. Milyen stílushoz sorolhatjuk, vagy mely irányzathoz köthetjük ezeket a különleges és érdekes formákat?

MG: - Igen, a lámpatestek vízvezeték szerelvényekből készülnek. Ezeket egészítjük ki saját tervezésű búrákkal. Jelenleg ebből három féle van. Lámpáinkat színes textilkábelekkel tesszük még egyedibbé. Egy családi barátunk ismertette meg velem a steampunkot, mint stílust, és ott bizony valami elindult nálam. Ez a stílus ihletett meg és egy picit tovább gondoltam. Vannak indusztriálisabb darabjaink, és megtalálhatóak fiatalos, színes és elegáns darabok is kínálatunkban.

Li: Manapság sokféle anyag bukkan fel a lakberendezésben, egyes anyagok újra divatosak, mások új fejlesztések eredményei. Milyen anyagokat használ legszívesebben a lámpák készítésekor a csöveken túl?

MG: - Amit szívesen használok a csővel kombinálva, az a fa furnér. Ez egy vékony falemez, amivel a csövet befedem. Terveim között szerepel a bőr, mint kiegészítő anyag bevezetése is. Másik fontos anyag pedig maga a festék mind a lámpatesten, mind a burán.

Li: A kollekció áttekintésekor gyerekszobai lámpákat is találunk. A színes színterezett változatokkal a gyerekszobák dekorációjában és világításában is lehetőséget lát?

MG: - Igen, úgy gondolom, hogy nagyon mutatós, ötletes, izgalmas a YOUTHFUL lámpacsaládba tartozó darabok. Mind színvilágukban, mind formavilágukban. Vannak fiús és lányos színösszeállítású lámpánk is. Nem csak mint világítás, hanem mint egyedi dekoráció is tökéletesen illeszkednek a gyerekszobákba.

Li: Olvasóinknak annyit elárulhatunk, hogy a lámpák mellett a masszív cső alapanyagból más is a tervezőasztalra került. Megtudhatunk erről egy kicsit többet?

MG: - Terveink között szerepelnek állólámpák, falikarok és fogasok, polcok, wc papír tartók is és még sok más tárgy tervezése és gyártása is.

Li: Végül pedig kiknek ajánlja ezeket az egyedi lámpákat, véleménye szerint milyen terekben érvényesülnek a legjobban?

MG: - Úgy gondoljuk, hogy van valami plusz a lámpáinkban, ami nem más, mint az, hogy mindegyik lámpának egyénisége van. Éppen ezért bárhova beilleszthető, legyen az egy gyerekszoba, egy dolgozószoba, egy étterem, egy kávézó vagy épp egy iroda. Lámpáink bármely enteriőrben otthonra lelnek. Kihangsúlyoznám, hogy szívesen megvalósítunk egyedi elképzeléseket is, oda tervezve, olyan formában, színben ahova, ahogyan a megrendelő szeretné.

Válogatás az Attractive Pipe lámpáiból:

Csőlámpa Mátyási Gábor

Attractive Pipe lámpa gyerekszobába

Indusztriális stílus Attractive Pipe

Egyedi tervezésű design lámpa

Lámpa vízcsőből

Színes csőlámpa Mátyási Gábor

Attractice Pipe design

Legújabb Attractive Pipe lámpa

Még több lámpát találsz az Attractive Pipe weboldalán!

Attractive Pipe Design – Mátyási Gábor

Telefon: + 36 (20) 334 3127

Attractive Pipe egyedi lámpa logo lakberinfo