Kültéri fali lámpa

A kültéri világítás tervezése leginkább az épület adottságaihoz, kertünk kialakításához, illetve a napi szokásainkhoz igazodik. A lámpagyártó cégek kínálatukat többféle stílusban gyártják, így az egyes világítótestek és fényforrások megjelenésükben is alkalmazkodnak a ház vagy az épület jellegéhez. A kültéri lámpák tervezésénél fontos szempont, hogy tartósnak és ellenállónak kell lennie, hiszen bírnia kell a környezeti hatásokat a szélsőségesebb hőmérséklet változást az esőt a párát és a tartós napsütést is.

A kültéri lámpák leggyakoribb típusait az Alkonylámpa Webáruház kínálata alapján mutatjuk be.

Bejárati ajtó melletti lámpa

A fényvetők és a reflektorok segítségével nagyobb területet világíthatunk meg. Teraszokat, kertrészleteket, akár növényeket is. A falra szerelhető változatokon kívül talajba leszúrható változatuk is kapható, amit könnyen át lehet helyezni egy másik pozícióba. Ledes, mozgásérzékelős valamint solar, azaz napelemes változatban is készülnek.

Kerítésvilágítás

Spot kerti világítás

Ha az épület távolabb esik a bejárattól vagy a kaputól érdemes világító házszámot, vagy házszám világítást is alkalmaznunk. A világító házszám lámpatesthez matricaszett tartozik, aminek segítségével magunk ragaszthatjuk fel a házszámot.

Kültéri állólámpa segítségével a járdákat, kerti szegélyeket világíthatunk meg. Magassága átlagosan 80 cm körüli, gyengébb fényerejével útvonalakat jelöl ki. A széles választék tökéletesen alkalmazkodik a minimáltól egészen a rusztikus épületekig. A beépíthető lámpatestek a rejtőzködő típusok közé tartoznak és a háttérben maradnak. A talajba, vagy burkolatba épített változatuk szinte alig észrevehető, fényük dekoratív, nagy falfelületeket, vagy homlokzatokat tudnak megvilágítani. Fali változataik is a letisztult designt képviselik, és tökéletes modern hatást keltenek.

Kerti kandeláber

A kültéri dekorációs lámpák célja a beépített változatokkal ellentétében pont a formájukkal díszítenek miközben világítanak. Elhelyezhetők a teraszra, kertbe, bútorok környezetébe vagy éppen a medence közelében.

Színes kerti fények Alkonylámpa

Népszerű változatuk az opálos gömb forma, aminek a kertben elszórt változatai rendkívül látványosak. A kültéri fali lámpákkal megvilágíthatjuk az ajtókat, erkélyeket, teraszokat lépcsőket, illetve lépcsőfordulókat. Alternatív kapcsolóval felszerelve távolabbról is kényelmesen kapcsolhatjuk őket.

Modern fali teraszvilágítás

Design lámpa kültérre

Fali lámpa webshop

A kültéri kandeláberek jelentős fényerővel bírnak, nagyobb területek esti megvilágításáról gondoskodnak. Kertek, kisebb parkok, autóbeállók előkertek megbízható fényforrása lehet. Széles választék kapható a klasszikus változatból, de modern változataik is keresettek. Alkonykapcsolóval szerelve sötétedéskor automatikusan bekapcsolnak.

Az Alkonylámpa Webáruházban a kültéri mennyezeti lámpákból is óriási a választék. Ezt a lámpatípust keresik a legtöbben. Kivitelük lehet fix, vagy függesztett. Teraszok, verandák pergolák esetében használható. Érdemes a felhasználási terület átlagos szélerejének ismeretében típust választani. Ha a szépen megvilágított tereken kívül a biztonságunk is fontos, akkor érdemes mozgásérzékelővel szerelni a lámpát.

Modern mennyezeti kültéri lámpa

Ajtóvilágító

Kültéri lépcső világítás

Ez egyrészt energiatakarékos, hiszen beállíthatjuk mennyi ideig világítson felkapcsolódást követően. Másrészt könnyen kiszűrhetjük az illetéktelen betolakodókat. Elsődleges funkciója mégis azoknak a területeknek a rövid ideig tartó a megvilágítása amerre éppen járunk.

Tekintse át az Alkonylámpa Webáruház aktuális kültéri lámpa választékát és kérje szakértő segítségüket a legjobb lámpák és izzók kiválasztásában.

Alkonylámpa Webáruház

www.alkonylampa.hu

Telefon: +36 20 551-8403

Alkonylámpa logo